Maritech skal levere programvare og analyseverktøy til Atlantic Sapphire. Foto: Maritech

Atlantic Sapphire velger Maritech som teknologipartner

Atlantic Sapphire har valgt Maritech som leverandør av forretnings- og produksjonssystemer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Maritech, som er en leverandør av programvare og analyseverktøy for sjømatnæringen, kunngjør tirsdag et nytt partnerskap med den landbaserte matfiskoppdretteren Atlantic Sapphire.

Prosjektets første fase omfatter selskapets oppdrettsanlegg i Danmark og Florida, og forventes å vokse gjennom 2020. Det totale omfanget av løsningen støtter Atlantic Sapphires planer for prosessering og distribusjon av inntil 220 000 tonn fisk og fileter innen 2031, skriver Maritech i en pressemelding.

Atlantic Sapphire skal implementere Maritechs software, gjennom en kombinasjon av sky- og on-premiseløsninger. Systemene optimerer og automatiserer prosesser i produksjon, salg og distribusjon og sikrer effektivisering, sporbarhet og kontroll gjennom hele verdikjeden.

Prosjektet ledes og supporteres av Maritechs team i Nord-Amerika.

Om Maritech 

Maritech er en leverandør av programvare, integrasjoner og analyseverktøy til sjømatindustrien. Maritech utvikler og leverer digitale løsninger for blant annet produksjon, sporbarhet og trading.

Selskapet er majoritetseier i IoT-selskapet Lillebakk og sjømatanalyse-selskapet Sea Data Center på Island, og kjøpte i oktober 2019 Timpex, som er spesialister på software for transport og logistikk.

Maritech har sitt største kontor i Molde samt kontorer på Averøy, i Harstad, Tromsø, Trondheim, Åndalsnes og Oslo, samt på Island og i Canada, USA og Chile.  

Om Atlantic Sapphire 

Atlantic Sapphire er pionerer innen landbasert lakseoppdrett. Selskapet etablerte sitt innovasjonssenter i Danmark i 2011, med fokus på å utvikle teknologi og metodikk som muliggjør skalering av kommersiell produksjon for forbrukermarkedet.

I USA har Atlantic Sapphire siden 2010 jobbet med å bygge opp et landbasert oppdrettsanlegg i Miami, Florida.

Første fase av utbyggingen skal være godt i rute, og selskapet estimerer å produsere 10 000 tonn laks hvert år fra Q3 2020. Det er sikret vannhåndteringstillatelser for produksjon av opptil 90 000 tonn per år, og målet er å nå 220 000 tonn innen 2031.