Anlegget i Homestead, Florida, hvor fase 2 av byggingen har begynt (til venstre). Bilde: Atlantic Sapphire.

Atlantic Sapphire sikrer seg oksygen fra vannbehandlingsanlegg

Atlantic Sapphire har funnet en ny kilde til oksygen til Bluehouse-anlegget i Florida. Forsyningen hadde stoppet opp på grunn av en økning i antall mennesker som får Covid-19.

Publisert Sist oppdatert

Atlantic Sapphire kunngjorde fredag at man hadde utført en kontrollert utslakting av 100 000 fisk med suboptimale vekt på grunn av en ekstrem etterspørsel fra andre etter flytende oksygen. I en oppdatering sier selskapet at de siden har vært i stand til å skaffe seg flytende oksygenleveranser igjen ved å samarbeide med Miami-Dade County (MDC) for å få tak i oksygen av ikke-medisinsk kvalitet, produsert ved MDCs renseanlegg.

- I tillegg til MDC og den nåværende leverandøren, forventer selskapet også leveranser fra en tredje leverandør senere i uken, uttaler Atlantic Sapphire.

Den ikke-medisinske kvaliteten av oksygen konkurrerer ikke med etterspørsel fra sykehus, samtidig som den er like egnet for laks.

Lakseoppdretteren har også fått sin egen oksygen-lastebil med sertifiserte sjåfører.

- Som et resultat vil selskapet ikke bare hente oksygen fra MDCs renseanlegg, men også hjelpe fylket med levering av oksygen til andre kommunale vannbehandlingsanlegg i Florida, sier Atlantic Sapphire.

Selskapet sier også at egen produksjon av oksygen alltid har vært en del av hovedplanen for Florida-anlegget, men var ikke en del av fase 1 i byggeprosjektet, fordi tilbudet av oksygen historisk har vært pålitelig i USA.

Atlantic Sapphire har til hensikt å produsere 220 000 tonn atlantisk laks per år ved anlegget i Florida innen 2031, men har ennå ikke nådd sitt opprinnelige mål på 10 000 tonn.

Så langt har ikke børsen reagert positivt på nyheten og aksjen omsettes for øyeblikket (ca kl 11:30 mandag) for 49 kr, noe som er kraftig ned fra de 150 kr den var oppe i på det meste 16 februar i år. Bare for en uke siden sto den i ca 78 kr.