Nordea tror at Bakkafrost vil levere et godt fjerdekvartalsresultat. Bilde viser lokaliteten ved Fuglafjørdur. Foto: Bakkafrost.
Nordea tror at Bakkafrost vil levere et godt fjerdekvartalsresultat. Bilde viser lokaliteten ved Fuglafjørdur. Foto: Bakkafrost.

Positive til Bakkafrost før Q4-rapport

Nordeas analytikere tror på at Bakkafrost vil kunne legge frem en Q4-rapport der de har forbedret seg mer i kvartalet, sammenlignet med sine konkurrenter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nordea skriver i sin morgenrapport for onsdag at oppdateringen for 4. kvartal fra Bakkafrost viser at selskapet slaktet 12 300 tonn i kvartalet. Dette som løfter totalt volum for 2018 til 44 600 tonn. Dette er likevel 1 500 tonn under det guidede slaktevolumet for kvartalet.

Selskapet løftet imidlertid guidingen for 2019 til 54 500 tonn.

- I 4. kvartal 2017 unngikk selskapet et vesentlig dropp i spot-prisene ved å selge mer laks til Russland til høyere priser. Denne muligheten var begrenset i 2018, ettersom selskapets viktigste oppdrettsanlegg er ekskludert fra det russiske markedet, påpeker Nordea.

Analytikerne noterer seg samtidig på den positive siden at selskapet kunne melde om en prispremie på fisk i størrelsen 6-8 kg på NOK 11,2 pr. kg. i 4. kvartal sammenlignet med NOK 2,7 pr. kg. i 4. kvartal 2017.

- Bakkafrost har normalt en høy andel av stor fisk, og vi forventer dermed at selskapet kan forbedre marginene relativt til sine konkurrenter i 4. kvartal, skriver Nordea.