Regin Jacobsen fortalte om Bakkafrosts planer for Scottish Salmon Company på en pressekonferanse torsdag. Bilde tatt fra Bakkafrosts weboverføring.

Bakkafrost-sjefen vil satse på større smolt for Scottish Salmon Company

Bakkafrost ønsker i forlengelsen av majoritetsoppkjøpet av Scottish Salmon Company (SSC) å bygge nytt settefiskanlegg for å satse på storsmolt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet håper også å gjøre store besparelser ved å forsyne SSC med fôr med høyt marint innhold. Dette produserer Bakkafrost selv på Færøyene gjennom Havbrún, ifølge administrerende direktør i Bakkafrost Regin Jacobsen.

Jacobsen sa under pressekonferansen at han forventer at bruken av overskuddskapasitet hos Havsbrun vil generere en direkte synergi på rundt 2,5 kroner per kilo laks. Synergiene vil gradvis bli faset inn over to år etter hvert som SSCs eksisterende fôrkontrakter går ut.

Bakkafrost meldte onsdag de har inngått en avtale om å kjøpe 68,6 % av SSCs aksjer fra Northern Link, og vil også tilby å kjøpe de resterende 31,4 % av selskapet fra andre aksjonærer i en avtale som verdsetter SSC til 6 mrd. norske kr.

Regin Jacobsen  sier de har tenkt gå for samme strategi som på Færøyene med å benytte større smolt, og derfor trenger de å bygge ut kapasiteten i Skottland på dette området.

På Færøyene øker nå Bakkafrost gradvis størrelsen på smolten fra mellom 100 og 200 gram til 500 g innen 2022.