Illustrasjonsfoto: Merder.
Illustrasjonsfoto: Merder.

Hiddenfjord oppnår BAP-sertifisering

Lakseoppdretter Hiddenfjord fra Færøyene er akkreditert av BAP (beste akvakulturpraksis). Dette følger deres Global G.A.P. sertifisering, som de oppnådde for en stund siden.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er forpliktet til å oppdrette og produsere laks på den mest bærekraftige, ansvarlige, og etisk måte. Vi har visst lenge at laksen vår er oppdrett og produsert i henhold til de høyeste standarder. Våre BAP- og GlobalG.A.P-sertifiseringer vil bidra til å sikre våre kunder at dette er sant, sier Atli Gregersen, administrerende direktør i Hiddenfjord i en pressemelding.

BAP er et velkjent sertifiseringssystem for å sikre bærekraften i akvakultur produkter. BAP setter standarder for miljø, sosialt ansvar, mattrygghet, dyr velferd og sporbarhet.

Mike Berthet, EMEA Market Development hos BAP, sier:

- The Global Seafood Alliance er glad for å ønske Hiddenfjord velkommen til sitt beste akvakulturpraksis-sertifiseringsprogram. Dette er det første for lakseoppdrettsanlegg og prosessanlegg på Færøyene og er et landemerke signal at BAP fortsetter å vokse, og tiltrekker seg ansvarlige produsenter over hele verden forsyningskjede.

Dette melder de er første skritt mot Hiddenfjords mål om å oppnå en firestjerners BAP-sertifisering. Alle deres oppdrettsanlegg og deres prosessanlegg har blitt tildelt stjerner, noe som betyr at de har for tiden en to-stjerners BAP-sertifisering. Det forventes at deres fôrleverandør, Skretting får en BAP-sertifisering snart og Hiddenfjord jobber med å ha settefiskanlegget fullt ut godkjent. Disse handlingene vil gi Hiddenfjord en fire-stjerners BAP-akkreditering, opplyser de.