Fra byggeprosessen til anlegget til Samobreed Salten. Foto: Salmobreed Salten.

Landbasert anlegg klar for å motta sin første fisk

Byggingen av det landbasert stamfiskanlegget til Salmobreed Salten her nådd en milepel når anlegget nå er klar for å ta imot den første fisken. Det skriver Benchmark i en pressmelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det 10 000 kvadratmeter store anlegget vil motta levering av de første fiskene i november fra SaltenStamfisk, som er en joint venture-partner av Benchmarks datterselskap SalmoBreed. Egg fra denne bestanden vil bli produsert tidlig på høsten 2018, og salg fra de første testbatchene vil skje ca to måneder etter det, skriver de i pressemeldingen.

Det nye anlegget vil levere egg gjennom hele året og vil ifølge Benchmark være det første i sitt slag å gjøre det i Norge.

Smolt fra SalmoBreeds avlsstasjon i Lønningdal vil også bli levert i november.

Dette nye nettstedet er basert på Benchmarks islandske modell, og har full biosikkerhet og har kapasitet til å kunne produsere over 150 millioner egg per år.

Byggingen av anlegget er i rute og forventes å nå full kapasitet innen høsten 2019.

- SalmoBreed Salten vil bli verdens mest avanserte anlegg. Denne ekstra kapasiteten vil gi oss mulighet til å øke produksjonen vår for å møte den økende etterspørselen etter sykdomsfri, helårlig rognproduksjon, sier Malcolm Pye, som er CEO i Benchmark.