Atle Kvist. Foto: Cermaq

Cermaq valgte lokal entreprenør i Steigen

Cermaq har valgt Thore Magnussen og Sønn AS valgt som entreprenør for entreprise på grunn- og betongarbeider på Storskjæret i Steigen, kommer det frem i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Thore Magnussen og Sønn AS er valgt som leverandør på entreprise på grunn- og betongarbeider på det nye lakseslakteriet på Storskjæret i Steigen. Dette er den første i en rekke av flere større og mindre entrepriser som vil bli gjennomført i forbindelse med oppføringen av det nye slakteriet, skriver Cermaq i en pressemelding.

Thore Magnussen og Sønn AS er en lokal aktør, basert i Lofoten, med nedslagsfelt i Nordland og Troms.

- Vi er glade for endelig å komme i gang med denne fasen av prosjektet, og ta fatt på selve byggingen, sier Atle Kvist, prosjektleder for oppføringen av slakteriet på Storskjæret. Det har vært en god anbudsprosess, med reell konkurranse mellom tilbyderne, og det er gledelig å se at det var en lokal aktør som hadde det beste tilbudet totalt sett, sier Kvist.

Thore Magnussen og Sønn AS fikk tilslaget på entreprisen etter en forhandlingsprosess hvor det etterhvert deltok tre tilbydere. Selskapet har pr. i dag om lag 75 ansatte og omsatte i 2016 for om lag 170 millioner kroner. Thore Magnussen og Sønn er miljøfyrtårnsertifisert av stiftelsen Miljøfyrtårn.

- Vi er svært glade for denne kontrakten, og ser frem til å starte arbeidene, sier Marius Lindgaard, prosjektleder hos Thore Magnussen og Sønn. Vi har gjennom flere år hatt et meget godt samarbeid med Cermaq, blant annet gjennom leveranser til nytt settefiskanlegg i Forsan.

- Når vi utfører slike entrepriser, ønsker vi i størst mulig grad å benytte lokale underentreprenører. Slik det ser ut nå, vil vi kjøpe tjenester hos blant andre Rist Maskin AS, Steig Transport AS og Steigen Contracting AS. I tillegg vil både overnatting, bespisning og øvrig handel i nærområdet gi positive ringvirkninger i regionen, sier Marius Lindgaard.

I løpet av kort tid vil arbeidet starte på tomten på Storskjæret. Dette gjelder i hovedsak innledende arbeider med reparering og utbedring av fyllingen samt oppføring av mannskapsrigg og kontorer, før arbeidet starter for fullt mot slutten av februar.

  • Det nye slakteriet skal etter planen stå ferdig i løpet av andre kvartal 2018.