Selsøyvik Havbruk As har fått ny fôrflåte i betong - levert av levert av Marine Construction as
Selsøyvik Havbruk As har fått ny fôrflåte i betong - levert av levert av Marine Construction as

Selsøyvik Havbruk As har fått ny fôrflåte i betong

Forfåten er levert av levert av Marine Construction as og heter Hestøysund. Den kom i går på plass på lokaliteten til Selsøyvik havbruk, og er nå trygt forankret, bl. a. ved hjelp av servicebåten Grimen fra Helgeland oppdrettsservice. 

Publisert Sist oppdatert

- Vi takker for den tillitten Selsøyvik Havbruk har vist oss gjennom byggeprosessen av deres nye betong fôrflåte. Betongflåten er av typen FarmBase 425 og er en velutrustet fôrflåte, designet for mange tiår effektiv, trygg med et absolutt minimalt vedlikeholdsbehov, skrive Marine Construction i en pressemelding.

FarmBase 425 er har en lagringskapasitet på 350 tonn fôr, fordelt på 6 siloer. FarmBase 425 er utstyrt med 6 linjers Akva fôringsanlegg med velgerventiler på alle linjer.

Tre generatorer sørger for nok kraft til å drifte foringsanlegget og annet driftsutstyr på flåten. FarmBase 425 er også forberedt for bruk av landstrøm. Fullt utstyrt ensilasjesystem med 50m3 lagringskapasitet, komplette omrørings- og prosessystemer og kran. Alt konsentrert for effektiv og hygienisk dødfiskhåndtering.

Alle arbeidsoperasjoner og sikkerhetssystemer overvåkes gjennom store vindusflater fra kontrollrommet i øverste etasje.

Besetningen har god plass til arbeidsoperasjoner og i velferdsavdelingen. Her er en lys og trivelig løsning, med bad, soverom og oppholdsrom.