Camilla Nore Solheim er blitt headhuntet og ansatt som ny logistikksjef i Biomega AS. Foto: privat.

Camilla er headhuntet til logistikksjef-stilling

Camilla Solheim Nore ble headhuntet for logistikksjef stilling i Biomega, og går fra lakseeksport til restråstoff.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

28-åringen er ansatt som logistikksjef i Biomega AS, og vil starte i sin nye stilling den 1.juni. 

Camilla Solheim Nore:

  • Er 28 år og odelsjente. 
  • Hun er oppvokst på Breim, men har også bodd i Måløy. 
  • Nå bor hun i laksehovedstaden Bergen. 
  • Camilla har tre år med utdanning i økonomi og administrasjon på NHH​
  • Interessene hennes er fisk, fotball og friluftsliv.

- Stor ære

Å bl headhuntet for denne jobben sier hun er kjempestas. 

-  Det er en stor ære og selvsagt kjempestas. Samtidig som det er litt skrekkblandet fryd, ettersom man gjerne bør prøve å være minst like flink så resten av de som allerede er en del av teamet i Biomega. 

28-åringen ser nå frem til en spennende og lærerik tid.

- Jeg tror nok hverdagen vil bli lik som i Coast i den forstand at ingen dager kommer til å være like, og i et høyt tempo.

Målet til Camilla er å kunne bli en verdifull del av teamet og bidra med sin kunnskap.

- I min nye jobb får jeg sjansen til å lære og bli kjent med en annen type produksjon og utnytting av råstoff, altså en litt annen del av næringen enn den jeg kjenner best.

Det å få bli del av et så dyktig team og kunne fortsette og utvikle seg sammen med de, sier Solheim Nore, også er spennende. 

Daglig leder Jørgen Horntvedt i Biomega sier Camilla sine egenskaper passer perfekt for deres logistikksjef stilling, og mener hun blir en viktig del av dere nye tema som han bygger opp. Foto: Biomega.

- Ser stort på mulighetene

Daglig leder Jørgen Horntvedt sier til Kyst.no at han for tiden jobber med å bygge opp et utvidet team for vekst. 

- Jeg ser etter kandidater som har komplementære egenskaper, og Camilla er blitt headhuntet nettopp av denne grunn. Camilla har en kvalitet som er helt unik, hun har et voldsomt engasjement for logistikk, marine proteiner, og havbruksnæring. Hun har også erfaring fra flere år i Coast Seafood og fra Youngfish, som passer inn i den profilen Biomega søker.

- Camilla har en karakter som er veldig samarbeidsvillig og hun ser stort på mulighetene. Hun ønsker å være med på en reise og det er det jeg inviterer til. En utvikling og reiser der vekst er hovedformålet, sier han. 

Vil utvide internasjonalt

Biomega har bare et bioraffineri per dags dato, og det mener Horntvedt er for lite.

- Vi har en ambisjon om å kunne ha mer aktivitet internasjonalt etterhvert. Vi gjør en essensiell service til våre leverandører, der vi hjelper dem med å lette seg for restprodukter/biprodukter fra slakteprosessen effektivt og i tide, og sikrer at det kommer ut ferskt. 

Ferske lakse-restråstoff fra ulike slakteri, fraktes til Biomega sitt anlegg på Sotra, der det utvinnes til nye produkter. Foto: Skjermdump av Biomega video.

- Det er et viktig poeng her. For å få dette til må vi ha en veldig up to date logistikkplan, som vi kjører i partnerskap med våre leverandører, opplyser Horntvedt. 

Selskapets fabrikk er på Skaganeset på Sotra i Hordaland fylke, og i Biomega Norway AS og Biomega Group AS sysselsettes33 ansatte. 

Når det gjelder ut-logistikken sier Horntvedt at de har kunder i hele Europa. 

- Det som gjør Camilla sin stilling så viktig, er at vi nå går fra dyrefôr segment til å også levere til ingrediens industrien i Europa og globalt. Det vil si direkte human ingredienser som supper, buljonger og den type matvareprodukter, forklarer han. 

Lærerik tid

Solheim Nore påpeker at tiden i Coast har vært svært lærerik.

- Jeg har lært og erfart så utrulig mye i den tiden jeg har vært der. Coast årene har gitt meg et solid grunnlag å bygge videre karriere på. 

i sine seks år eksportselskapet har hun jobbet med alt fra salg, produksjonsplanlegging, back office, økonomi, soursing, prosjektledelse og logistikk. 

- Jeg har med andre ord vært innom de fleste oppgaver i et eksportselskap. Etter seks år i Coast er jeg klar for nye utfordringer og muligheter til å utvikle meg profesjonelt, og når jeg fikk tilbud om en så spennende stilling var det umulig å si nei. 

Camilla Nore Solheim har vært en viktig del av Youngfish-organisasjonen for unge i sjømatnæringen i flere år. Foto: YoungFish.

Var med å starte opp Youngfish

Nettverksorganisasjonen Youngfish har også vært en viktig del av Solheim Nore sin havbrukskarriere. 

- Jeg var så heldig å få være en del av det første styret som var med å starte opp YoungFish. Der satt jeg som medlemsansvarlig i to år. 

Etter det ble hun med i sentralstyret da det ble startet opp lokallagstyrer.

- Der satt jeg ett år som prosjektansvarlig, før jeg etter ett år med pause, nå er tilbake som prosjektansvarlig igjen, sier hun avslutningsvis. 

Nore var også kontaktansvarlig for årets YoungFish konferanse 2018. Mer om den kan du lese her. 

Les også: