Fra venstre foran: Kjetil Haga (Broodstock), Mattis Sørensen, Peter Stensgaard, Simen Bjørnstad (Broodstock)Fra venstre bak: Jan Erik Løvik (Broodstock), Christian Sørensen (Arbeidende styreleder, Billund Aquaculture), Oluf Sørensen (Billund Aquaculture), Bjarne Hald Olsen (CEO, Billund Aquaculture), Claus Toftegaard (CFO, Billund Aquaculture). Foto: Broodstock Capital.

Broodstock Capital blir majoritetseier i Billund Aquaculture

Sjømat investoren Broodstock Capital investerer i den danske RAS-leverandøren Billund Aquaculture, og blir majoritetseier med en 51 prosent eierandel, kommer det frem i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Billund Aquaculture Chile S.A ( “Billund Chile”) vil også være en del av den nye gruppen. Kjøpesummen er ikke offentliggjort, skriver Broodstock Capital i en pressemelding.

Selskapet har så langt levert mer enn 120 resirkulerte systemer i 26 land over hele verden, og gir intensive produksjonsanlegg for mer enn 25 forskjellige kald og varm, frisk og saltvannsfisk.

- Billund Aquaculture har bygget opp en imponerende posisjon i det voksende RAS markedet. Selskapet har en svært diversifisert ordrereserve og kundeliste for sine resirkuleringsanlegg. Vi ønsker å bygge videre på selskapets imponerende arv gjennom et partnerskap tilnærming med de nåværende eierne, som vi tror dette vil være mest gunstig for selskapets kunder, sier Simen Bjørnstad, partner i Broodstock Capital, som er en sjømatinvestor med fokus på små og mellomstore bedrifter.

Ledelsen beholdes

Den nåværende hovedaksjonær i Billund Aquaculture, Stensgaard Holding A / S, vil beholde en 49 prosent eierandel i selskapet. Christian Sørensen vil fortsette i sin nåværende rolle som arbeidende styreformann. Administrerende direktør Bjarne Hald Olsen vil også forbli i hans rolle i Billund havbruk samt administrerende direktør Marcelo Varela vil forbli i hans rolle i Billund Chile.

- Vår investering i selskapet er i tråd med vår strategi om å vokse bedrifter ved å samarbeide med nåværende eierne og ledelsen i den pågående industrialiseringen av sektoren. Vi har en klar målsetting om å vokse virksomheten, som i sin tur vil skape flere arbeidsplasser, sier Kjetil Haga, partner i Broodstock Capital.

Billund Aquaculture har hovedkontor i Billund i Danmark. Billund Chile ligger i Puerto Montt, Chile. Gruppen dag har omtrent 120 mennesker og har kombinert en omsetning på mer enn 180 millioner danske kroner.

Arbeidende styreformann Christian Sørensen sier at Broodstock Capital tilnærming føles som en perfekt match for ham og hans kolleger.

- Våre klienter ber om større og mer avanserte RAS systemer som krever økt soliditet og fleksibilitet. Broodstock vil gi oss nødvendig kapital for å gi våre kunder akkurat det de trenger. De er finansielle investorer med en langsiktig industrielt perspektiv og sektorspesifikk kompetanse som vil være til stor fordel for vår virksomhet. Jeg ser frem til neste kapittel i selskapets historie, sier Christian Sørensen, styreformann i Billund Aquaculture.