Carlos Diaz er CEO i Biomar Group. Foto: Aage Hojem/Biomar

BioMar nær 10 milliarder

BioMar melder om en omsetningsvekst på 12% i 2017, da de økte omsetningen fra drøye 8,86 milliarder DKK i 2016 til 9,95 milliarder DKK i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Driftsresultatet falt likevel fra 581 millioner DKK til 559 millioner DKK, noe konsernet påpeker var over forventningene. Omsetningsøkningen var i stor grad var drevet av den betydelig kapasitetsutvidelsen på Karmøy, samt oppkjøp av rekefôrprodusenten Alimentsa i Ecuador.

- Det har vært et travelt, men oppmuntrende år. Vi hadde vårt første hele drifstår med virksomhet i Tyrkia og Kina, og vi fullførte oppkjøpet av Alimentsa i Ecuador for å utvide vår tilstedeværelse i rekersegmentet, sier konsernsjef Carlos Diaz i en melding fra selskapet.

- I tillegg har vi startet nytt fabrikkprosjekt i Australia, startet verdens største produksjonslinje for fiskefôr, og startet ferden vårt nye LNG-flytende naturgassfartøy i Norge, samt styrket egen teknologi og flåte, legger Diaz til.

- Jeg ser et fantastisk engasjement for innovativ akvakultur, slår han fast.

Fôrsalget skal ha økt 20% sammenlignet med 2016.

-  Laksemarkedene sto for den største økningen, støttet av utvidet produksjonskapasitet, økt global biomasse og gunstige biologiske forhold, kommenterer han.

Fremover sier han det forventes nok et travelt år med økt konkurranse i enkelte markeder.