Forskningssenteret ATC Patagonia i Chile. Foto: Biomar.

Oppstart av Biomars forskning i Patagonia

Vi har utarbeidet et omfattende program for forskningsprosjekter og på dagsorden for 2017 står forskning på fôr beregnet på ferskvanns- og saltvannsarter, der det fokuseres på kunnskap om råvarer, bygging av fôrmodeller og helseaspekter, hovedsakelig på Salmon Rickettsial Septicaemia (SRS) som har forårsaket omfattende tap for lakseoppdrettssektoren, også andre steder enn i Chile, sier Håvard Jørgensen, BioMars Global Director for FoU i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Biomar har utarbeidet et omfattende program for konsernets forskningsaktiviteter på forskningssenteret ATC Patagonia i Chile. Hovedvekten blir lagt på FoU-prosjekter av interesse for den globale oppdrettsnæringen innenfor områdene fiskeernæring- og helse, skriver selskapeti en pressemelding.

I oktober 2016 undertegnet BioMar Group en avtale med Aqualnnova om kjøp og bruk av 30% av selskapets forsknings- og utviklingssenter for oppdrett i Lenca i Chile. Dette initiativet er nå formalisert og senteret er omdøpt til Aquaculture Technology Centre Patagonia (ATC Patagonia).

Håvard Jørgensen, BioMars Global Director for FoU sier:

- Vi ser frem til å tilføre nyvinninger til oppdrettsnæringen og innen oppdrettsfôr ved å utnytte forskningsressursene som vi har tilgang til både i Chile og andre steder i verden. Vi har utarbeidet et omfattende program for forskningsprosjekter og på dagsorden for 2017 står forskning på fôr beregnet på ferskvanns- og saltvannsarter, der det fokuseres på kunnskap om råvarer, bygging av fôrmodeller og helseaspekter, hovedsakelig på Salmon Rickettsial Septicaemia (SRS) som har forårsaket omfattende tap for lakseoppdrettssektoren, også andre steder enn i Chile.

BioMar har lenge samarbeidet med eksterne forskningspartnere med sikte på å oppnå fremragende resultater, og BioMars interne FoU-anlegg har gradvis blitt utvidet. ATC Patagonia inngår nå i BioMars globale nettverk av forskningssentre.

Jørgensen understreker verdien av ATC Patagonia:

- Arbeidet som BioMar planlegger å utføre ved ATC Patagonia vil bli transversal og dekke ulike behov for forskjellige arter og oppdrettsforhold der vårt fôr benyttes. Vi har valgt å investere i dette forskningsanlegget fordi vi er overbevist om at det er perfekt egnet til å levere viktige bidrag til løsningen av flere av utfordringene som oppdrettsnæringen står overfor. ATC Patagonia kommer til å redusere tiden fra forskningsresultat til marked, noe som vil gjøre oss mer fleksible og robuste – til fordel for våre kunder.