Oda Skognes Høyland blir ny kommersiell direktør BioMar Norge fra neste år.

BioMar Norge ansetter Oda Høyland som ny kommersiell direktør

Ansettelsen får virkning fra januar 2023 og er en naturlig overgang fra Høylands nåværende rolle som leder for kundestøtte, hvor hun har vært tett involvert i kommersielle prosesser. Hun overtar stillingen etter Henning Laugen, som har hatt ulike lederroller i den kommersielle avdelingen i over 26 år, melder selskapet.

Publisert

Oda Høyland startet BioMar-karrieren i 2016 som kundeansvarlig, og senere settefiskspesialist i 2018. I 2019 påtok hun seg utfordringen med å organisere kundestøtteavdelingen, der hun har hatt tett samarbeid med salgs- og teknisk avdeling for å bidra til best mulig ytelse og resultat ved kundenes oppdrettsanlegg.

Oda har en mastergrad i marinbiologi fra NTNU, der hun spesialiserte seg på vannkvalitet og fiskeernæring i landbasert akvakultur.

Håvard Jørgensen, administrerende direktør i BioMar Norge, kunngjorde:

- Jeg er veldig glad for at vi har klart å finne en naturlig etterfølger internt i selskapet vårt. Oda har erfaringen og markedskunnskapen, og fremfor alt drivkraften til å lede vår salgsorganisasjon og videreutvikle partnerskap med våre kunder. Samtidig er jeg takknemlig for arbeidet og innsatsviljen Henning Laugen har bidratt med i BioMar i alle disse årene – noe som har ført teamet dit vi er i dag, sier administrerende direktør i BioMar Norge, Håvard Jørgensen, i en pressemelding.

I årene som kommer skal Henning Laugen fortsette å støtte det kommersielle teamet for å gjøre denne overgangen så smidig som mulig, ved å overføre sin dyptgående markeds- og kundekunnskap til Oda og resten av organisasjonen.