Havariet av KMN Helge Ingstad gjorde at Blom fiskeoppdrett valgte å flytte 750 tonn ørret grunnet oljesøl. Nå krever oppdrettsselskapet millionerstatning fra Forsvaret. Foto: Andrea Bærland.

Blom krever millionerstatning etter fregatt-ulykke

Blom Fiskeoppdrett krever en million i erstatning etter Helge Ingstad-ulykken, ettersom de måtte flytte 750 tonn ørret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Blom Fiskeoppdrett hadde om lag 750 tonn ørret som var få uker unna slakting, stående i merder noen få kilometer sør for ulykkesstedet, da Sola TS og fregatten Helge Ingstad kolliderte 8. november. Verdien av ørreten er på mellom 35 og 40 millioner kroner, melder Teknisk ukeblad.

For å unngå at fisken fikk i seg drivstoff som slippes ut i forbindelse med hevingen av havaristen, skriver TU at selskapet valgte å flytte fisken fra lokaliteten Ljøsøy N i Øygarden til en annen lokalitet frem til den skal slaktes.

Blom estimerer at de foreløpige kostnadene knyttet til brønnbåt og service for å få flyttet fisken beløper seg til én million kroner. 

I et brev fra Blom Fiskeoppdretts advokat Henrik Garmann til Forsvarsdepartementet som TU har fått innsyn i begrunnes kravet slik: 

«I lys av at det nå innledes en operasjon med å heve og fjerne havaristen, står lokaliteten overfor umiddelbar og betydelig fare for skade i form av forurensning voldt av bunkers som unnslipper eller tømmes fra skipet». 

Det har ikke lykkes Kyst.no å få en kommentar fra daglig leder Øyvind Blom. 

Les også disse sakene om ulykken: