Frøy-flåten består av over 80 fartøy inkludert brønnbåt, service og shipping. Nå denne flåten skal de bruke Blue Ctrl sine software og systemer for datafangst- og skytjeneste der dataene skal brukes til analyse av operasjonelle data om bord.

Frøy inngår stor avtale for digitalisering av flåten

Frøy ASA og Blue Ctrl AS har inngått en avtale for å digitalisere Frøys flåte.

Publisert Sist oppdatert

- Samarbeidet vil styrke effektiviteten, bidra til mer miljøvennlige beslutninger og legge et godt grunnlag for fremtidig vekst for Frøy, skriver selskapene i en pressemelding.

Det Ålesundbaserte selskapet Blue Ctrl skal levere datafangst- og skytjenester til hele Frøy sin flåte, og selskapets løsning BLUE BOX vil spille en sentral rolle i innsamling og analyse av operasjonelle data om bord på en automatisert og effektiv måte.

- Innsikt fra kontinuerlig dataanalyse vil gi Frøy muligheten til å optimalisere driften, redusere miljøpåvirkningen og styrke sin posisjon som en ledende aktør innen bærekraftig havbruk, skriver de.

– Dette gir verdifull innsikt som vil gi beslutningstakere og mannskapet om bord viktige verktøy for å ta informerte avgjørelser og drive virksomheten i tråd med bærekraftige prinsipper, forteller Kristian Reiten, CIO i Frøy.

– Dette samarbeidet med Blue Ctrl representerer et viktig skritt mot å nå våre ambisiøse bærekraftsmål. Ved å utnytte potensialet i digitalisering og dataanalyse vil vi kunne redusere støy, optimalisere drift og minimere vår miljøpåvirkning. Det er viktig for både ansatte om bord, og kloden som helhet, heter det videre.

Om Frøy ASA:

Frøy ASA er et kompetansemiljø innen akvaservice og en totalleverandør av fartøytjenester. Flåten består av over 80 fartøy inkludert brønnbåt, service og shipping. Selskapet har hovedkontor på Frøya. Ti andre kontorer fra Bømlo i sør til Storslett i nord favner nærmere 1000 ansatte om bord og på land. Om Blue

Blue Ctrl AS:

Blue Ctrl AS er et programvare- og utviklingsselskap med base i Ålesund. Selskapet utvikler software og systemer for maritime alarmer, energistyring og automasjon. Selskapet står bak X-CONNECT-plattformen som BLUE BOX-skytjenesten bygger på. Den er tatt i bruk av flere rederier og skipstyper med den hensikt å bidra til det grønne skiftet.