Ronald Hellesnes, daglig leder Risnes Marine Craft som har levert fartøyet, overrakte gave til daglig leder Bjørg M. Holmefjord Antonsen i Bolaks. Foto: Bolaks.

Dåp av arbeidsbåten Egil

Fredag var det fest med både eiere, ansatte, inviterte gjester og musikklag da MS Egil ble tatt imot og døpt på Lammaneset. Kl. 12.00 ble MS Egil fulgt inn Eikelandsosen av ikke mindre enn 18 av Bolaks sine små og store arbeidsbåter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

MS Egil er levert av Risnes Marine Craft, og er av typen «Myre 15». Den er bygget med katamaranskrog i stål og er 14,99 meter lang, og 9 meter bred, melder selskapet i en pressemelding. 

I sin tale til dåpsbarnet og Bolaks forteller Ronald Hellesnes, daglig leder i Risnes, at MS Egil er utstyrt med alt det siste av teknologi og utstyr.

Arbeidsbåten blir et godt tilskudd og skal ha sin arbeidsplass i Bjørnefjorden sammen med resten av flåten til Bolaks.

MS Egil ønskes velkommen og følges inn Eikelandsfjorden. Foto: Bolaks.

Investert 100 millioner i fartøy

I en næring som utvikler seg stadig raskere er det viktig å ha tilgang på godt arbeidsutstyr, og Bolaks har de siste årene investert 100 millioner i flåten, som nå opererer i Bjørnefjorden.

- Det er viktig å gjøre investeringer som ivaretar våre ansatte, fiskehelse og miljøet i sjøen, sa Bjørg M. Holmefjord Antonsen, daglig leder i Bolaks i sin åpningstale.

Les også: om Bolaks sitt nye fartøy MS Egil som seilet den lange ferden fra Polen til Norge

Det ble samtidig med dåp av MS Egil avholdt «voksendåp» for tre av de andre store arbeidsbåtene til Bolaks. Alle de fire gudmødrene var fra familien Holmefjord, og de ønsket hell og lykke over hver sin båt etter tur.

Etter dåpen var det mulighet for alle å komme om bord og se båtene, før det ble servert varm mat og drikke.