Slaktebåten «Norwegian Gannet» skaper alltid mye engasjement på Kyst.no. Foto: Ole Andreas Drønen

Et tilbakeblikk på oppdrettsåret - mest lest i 2020

Kyst.no vil gjerne takke trofaste lesere med en oppsummering av de sakene som har engasjert mest i løpet av året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lesertallene våre har pekt oppover i flere år, og vi setter utrolig stor pris på alle som er inne på Kyst.no flere ganger daglig for å lese våre saker om havbruksnæringen. I pandemiåret 2020 har kanskje informasjon og nyheter blitt enda viktigere for folk enn tidligere, og det er noe også vi merker på siden.

Det er tydelig at det er flere tema som spesielt har engasjert dere lesere i løpet av det siste året. Sakene vi har om brønnbåtnæringen og om slaktebåter, blir nesten alltid godt lest. Det er blant annet flere saker om «Norwegian Gannet» blant topp ti mest leste saker på Kyst.no fra dette året.

I tillegg er det alltid en god interesse for ny teknologi, fiskehelse, samt nye krav og reguleringer som påvirker havbruksnæringen. Alt med potensial til å endre hverdagen til dere i bransjen.

Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har latt seg intervjue det siste året, og til de som har latt oss komme på besøk for å lage reportasjer, i et meget spesielt år. Mennesker engasjerer, og i bunn og grunn er det historien til alle dere der ute som er med på å fargelegge hverdagen vår. Tusen takk og ha en riktig god jul!

Se listen over noen av de sakene som har engasjert mest i løpet av året:

1. Nofima-forsker fikk hakeslepp: - «Norwegian Gannet» gir bedre kvalitet, ikke dårligere

Nofima-forsker Bjørn Roth har selv vært med på å teste kvaliteten på fisken til «Norwegian Gannet», og han ble sjokkert da det ble lagt frem påstander om at båten gir dårlig kvalitet. – Tull og vas, kalte han det.

Les hele saken her: Nofima-forsker fikk hakeslepp

2. Ny avlusningsenhet skal bedre fiskevelferden

En annen sak som er blant topp 5 mest leste på Kyst.no, handler om en ny type avlusningsenhet med navnet Optispyling, som skal gi en bedre fiskevelferd ved bruk av varmtvannsbehandling.

Enheten er utviklet av Br. Bakke AS, og skal ha gitt svært solide resultat under testing. Dette er blant annet dokumentert av Fomas.

Les hele saken her: Ny avlusningsenhet skal bedre fiskevelferden

3. Havfarmen er sjøsatt og skal snart til Norge - se bildene

Nye utviklingskonsept er også noe som drar mange lesere på Kyst.no. Da de på verftet CIMC Raffles gjorde de siste monteringer og justeringer før Havfarmen skulle fraktes til Norge, laget vi en sak til Kyst.no, som er blant de mest leste sakene våre fra 2020. 

Les hele saken her: Havfarmen er sjøsatt og skal snart til Norge - se bildene

4. Kan analysere flere tusen koronaprøver hver dag

En kommer ikke unna at nyheter og informasjon rundt koronaviruset også har preget dette året. Dette gjelder også hos oss. I mars skrev vi om at mens helsemyndighetene fortalte om mangel på testkapisitet for korona, satt flere fiskehelselaboratorier på utstyr som kan benyttes til prøver.

Les hele saken her om PatoGen: Kan analysere flere tusen koronaprøver hver dag

5. Bygger brønnbåter for 8 milliarder - det meste skal skje lokalt

I oktober skrev vi om de omfattende investeringsplanene til Sølvtrans, der de skal bygge 20 nye brønnbåter, til en prislapp på rundt 8 milliarder kroner. 

I et større intervju i Norsk Fiskeoppdrett nr 10 fortalte Roger Halsebakk, sammen med kommunikasjonssjef og samfunnskontakt Harald Tom Nesvik om både de store planene og hva de tenker om hva som er viktig i å utvikle brønnbåtnæringen i årene som kommer.

Les hele saken her: Bygger brønnbåter for 8 milliarder - det meste skal skje lokalt

Følg også med på Kyst.no gjennom julen, der kommer vi daglig til å publisere juleintervju med kjente og kjære personer fra ulike deler av havbruksnæringen.