- Vi får se neste fisket, det er jo en ny sesong til våren. Så hvem vet, men vi ser ikke råvaresituasjonen som kritisk som pessimistene spådde i fjor, sier Fredrik Witte, administrerende direktør i Cargill Aqua Nutrition Norge. Foto: Therese Soltveit

Ser ikke på råvaretilgangen som et problem

Fredrik Witte, administrerende direktør i Ewos/Cargill Aqua Nutrition i Norge ser ikke på den marine råvare-situasjonen som ett problem. Han sier selskapet ser på alternative Omega 3 kilder sammen med GSI og næringen, men spår at året 2016 vil ikke gi noen store endringer på dette punktet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi ser ikke tilgangen på marine råvarer som et problem i 2016, situasjonen var kanskje mer uklar for noen måneder siden da det ble spådd en kraftig El Niño. Nå ble jo kvoten satt litt høyere enn vi kanskje fryktet i tillegg er den så å si fisket. Sånn sett er ikke situasjonen så dramatisk som noen overskrifter fikk det til å bli i fjor høst, sier Fredrik Witte til kyst.no

Les også: Næringen bedre enn sitt rykte

Direktøren ser derimot fremover mot neste fisket.

- Vi får se neste fisket, det er jo en ny sesong til våren. Så hvem vet, men vi ser ikke råvaresituasjonen som kritisk som pessimistene spådde i fjor, sier Witte.

Utvikling over tid

Les også: Det ble liv på Ewos nyttårskonferanse

- Vil vi se mer vegetabilier i fôret i 2016?

- Først og fremst utvikler vi fôr for å få riktige sammensetninger av næringsstoffer. Marine vegetabilske proteiner er det for så vidt en utvikling som har gått over tid, der vi har mer vegetabilske, altså typisk soyaproteinkonsentrat i fôr, sier Witte til kyst.no/Norsk Fiskeoppdrett.

Han sier det er for så vidt er en utvikling som de ikke forventer vil få noen dramatiske endringer i år.

- Men på lang sikt jobbes det med å finne alternative omega 3 kilder enn marine råvarer. Som medlem av GSI jobber vi sammen med næringen for å finne alternative kilder. Så det er noe vi jobber aktivt med, legger Witte til.