Geir Molvik er klar for å overlate stafettpinnen i Cermaq. Foto: Daniella Balin.

Geir Molvik gir seg i Cermaq

Konsernsjef i Cermaq, Geir Molvik, ønsker å prioritere tiden sin annerledes fremover og vil overlate stafettpinnen til Steven Rafferty, nåværende administrerende direktør i Cermaq Chile. Han vil overta rollen i mars 2022.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Cermaq i en pressemelding fredag.

Geir Molvik har mer enn 40 års erfaring fra oppdrettsnæringen og ser tilbake på et langt liv langs merdkantene.

- Geir har gjort en fantastisk jobb med å utvikle havbruk i Norge og internasjonalt. De siste 15 årene i Cermaq har han konsolidert Cermaqs posisjon som premium lakseprodusent i Chile, Canada og Norge. Vi er veldig fornøyd med jobben han har gjort og ønsker å takke ham for hans bidrag i utviklingen av Cermaq og de solide resultatene selskapet har levert i perioden han har ledet Cermaq, sier styreleder i Cermaq Group, Yasuhiro Kawakami.

Molvik vil lede selskapet frem til nåværende administrerende direktør i Cermaq Chile, Steven Rafferty, tar over som konsernsjef fra mars neste år.

- Jeg har vært privilegert som har fått jobbe med havbruk i alle deler av verden siden 1980-tallet og har vært involvert i mange spennende aktiviteter. Nå er et kapittel avsluttet, og jeg vil prioritere tiden min annerledes fremover. Derfor ba jeg styret tidligere i år om å finne en erstatter, sier Molvik.

- Vi er svært glade for å få Stevens ekspertise til å lede Cermaq i fremtiden. Med global, kommersiell og operasjonell erfaring fra hele verdikjeden innen havbruk, vil han være godt egnet til å overta ledelsen i Cermaq, sier Kawakami.

Forbedre i alle ledd

Som konsernsjef har Molvik vært opptatt av å forbedre driften i alle deler av verdikjeden. I tillegg har han posisjonert Cermaq som en pådriver i internasjonalt samarbeid om tiltak innen klima og miljø i havbruk.

- Målet vårt har vært å etablere havbruk som en del av løsningen på globale bærekraftsutfordringer. Vi produserer sunn og klimavennlig mat og må vise frem at vi utvikler næringen på en måte som også tilfredsstiller samfunnets krav, sier Molvik.

Lang fartstid i næringen

Molvik vil også være tilgjengelig for Cermaq etter avgangen neste år.

Steven Rafferty har vært adm. dir i Cermaq Chile siden 2019. Selskapet har blitt revitalisert under Raffertys ledelse og leverer nå gode resultater.

- Frem til mars 2022 skal jeg konsentrere meg om å sluttstille det fantastiske teamarbeidet i Cermaq Chile som har satt selskapet i en god posisjon. Takket være solid innsats fra våre ansatte på mange nivåer, leverer selskapet bedre enn på lenge. Samtidig gleder jeg meg til å lede Cermaq etter Geir som har gitt meg mye støtte de siste årene, sier Rafferty.

Rafferty har lang fartstid i havbruksnæringen, og har hatt ulike lederstillinger i internasjonale havbruksselskaper de siste 20 årene. Han har også bakgrunn fra Cermaq tidligere som finansdirektør og ansvarlig for sjøoperasjoner i perioden 2008-2010. Nå starter Cermaq arbeidet med å finne hans erstatter i Chile og vil komme tilbake med informasjon når det er klart.