Myker opp forskriftene

Flytting av lokaliteter og konsesjoner er ett av tiltakene som settes i verk i Chile for å fjerne unødvendige hindringer som fører til økte produksjonskostnader.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den chilenske finansminister Luis Felipe Céspedes sier at tiltakene iverksettes for å gjenvinne optimisme og konkurranseevne i den chilenske laksenæringen. I denne forbindelse har departementet og Fiskeridirektoratet jobbet sammen med industrien for å endre forskriftene om blant annet tetthet og fiskehelse for å bedre lønnsomhet i bransjen.

Ifølge et intervju i El Mercurio, sier statsråden at disse endringene inkluderer eliminering av de såkalte "fartsdumper" for å bidra til å redusere produksjonskostnadene i oppdrettsselskapene. Céspedes forventer å sende de nye reglene til Fylkesrevisjonen kontor i de kommende ukene.

- Ett av målene med disse endringene er å etablere stabilitet i produksjonen for å unngå drastiske fall i volum, som det har vært i det siste, sier Céspedes til avisen.

Han legger til at regjeringen arbeider med et forslag om å øke avstanden mellom lokaliteter for å bedre fiskehelsen.

- Det viktige her er å se etter en modell som tillater oss å øke produktiviteten i disse områdene og redusere forekomsten av sykdommer, sier han.