Det kinesiske flagget. Foto: Pixaba.

Marine Farm blir en del av New World Currents i Kina

Det chilenske selskapet Marine Farm blir i likhet med Salmones Austral, gradvis innlemmet i joint venture alliansen New World Currents i Kina. Selskapet består fra før av Australis, Blumar, Camanchaca og Yadran.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

New World Currents (NWC) har lagt til en ny chilensk partner for å fortsette veksten i Kina. Dette vil dermed forvandle dette markedet til en av de viktigste for den chilenske lakseindustrien. Marine Farm vil gradvis integrere sin salg- og distribusjons aktivitet i alliansen av chilenske oppdrettere.

Avtalen vil ha en prøvetid i år for å tillate Marine Farm å bli kjent med driften av NWC. I løpet av denne tiden, skal selskapet binde all sin frossen atlantisk laks virksomhet for å vokse i Kina gjennom dette joint venture, melder Salmon Expert. 

Salg av NWC-laks til Kina i 2016 var 6.o00 tonn til en verdi av 51 millioner USD, noe som tilsvarer cirka 23 % av Chiles inntekter fra Kina. Ferske produkter representerte 53 % av salget, mens frosne produkter sto for 47 % av totalen.Les også: – Kina har potensial til å bli det viktigste markedet for chilensk laks

- Sulten på mer volum

José Manuel Ureta, administrerende direktør i Marine Farm, sier til Salmon Expert at de håper at deres integrasjon med NWC vil tillate dem å utvikle seg enda mer i Kina, som han påpeker er et av deres viktigste laksemarkeder i fremtiden.

Eduardo Goycoolea, administrerende direktør i NWC, sier de er veldig fornøyd med denne nye innlemmelsen og håper å ha selskapene i full drift senere i år. 

Erwin Campos, NWC administrerende direktør lokalisert i Kina, sier at de og deres kunder er sultne på mer volum.

  • Marine Farm er et chilensk selskap med en estimert produksjon på 15.000 tonn atlantisk laks og 18.000 tonn Coho laks i 2017. Selskapet er lokalisert i Puerto Montt og har 15 driftsanlegg og 35 konsesjoner i regionene Los Lagos og Aysen.
  • Selskapet har også to prosesseringsanlegg, ett for primær foredling med kapasitet på 80.000 tonn laks i året og en for sekundær aktivitet med muligheten for å bearbeide rundt 40.000 tonn.