SRS vaksine lansert – Godkjennelsen ble oppnådd på rekordtid

En ny vaksine skal stoppe sykdommen Salmon rickettsial septikemi (SRS). SRS er den mest utbredte sykdommen i den chilenske lakse oppdrettsnæringen, og vaksinen ble lansert av Pharmaq i Puerto Montt i Chile i forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vaksinen er kalt Alpha Ject LiVac SRS, og er et resultat av mange års hardt arbeid og fokus ved Pharmaqs R & D-team for å løse et udekket behov i det chilenske markedet.

Pharmaqs eier Zoetis og selskapets daglige leder, Juan Ramón Alaix, begynte lanseringen ved å uttrykke selskapets satsing på vannhelse og anerkjenner det gode arbeidet i Pharmaq lag som leverte den første svekkede levende SRS vaksine med støtte fra kunder og chilenske myndigheter.

Morten Nordstad, Pharmaq president, presentere detaljer om historien til FoU-prosjektet og info om vaksinen.

Hans kolleger, Frode Finne-Fridell og Rolf Hetlelid Olsen delte også detaljer om produktets sikkerhet og effekt.

- Jeg er veldig stolt over at Pharmaq er det første selskapet som kan levere en SRS vaksine som vil hjelpe kundene med å utvikle en bærekraftig og lønnsom lakseindustrien, sier Nordstad.

- Godkjennelsen ble oppnådd på rekordtid og er resultatet av en stor laginnsats, takk til alle involverte for en fantastisk innsats for å bringe dette produktet til våre kunder i det chilenske markedet, legger han til.