Jose Ramon Gautierrez er konsernsjef og en av hovedaksjonærene i Multiexport. Foto: Gustav Erik Blaalid

Streiker på sjuende dagen

Arbeidskonflikten hos Multiexpoert i Chile fortsetter, og det er nå sju dager siden arbeiderne gikk ut i streik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Chile: Etter en lang forhandlingsprosess om ny tariffavtale som begynte så tidlig som mai i år har arbeidstakere og representanter fra Multiexport ikke klart å komme til enighet. I dag er 345 arbeidere fra Multiexport Foods tatt ut i streik.

Fra og med torsdag 21. juli gikk en gruppe på 345 arbeidere av totalt 1950, ut i streik etter å ha forkastet tilbudet om en tariffavtale fra ledelsen i selskapet, melder Salmon Expert Chile, søsterselskapet til kyst.no.

I forhandlingsprosessen mener selskapet at de har gjort sitt ytterste for å nå en avtale med alle ansatte i selskapet, til tross for den vanskelige situasjonen som næringen står oppe i , og som har gjort at over 4000 ansatte arbeidsledige.

Multiexport sier at til tross for algeoppblomstringen, som har ført til et tap på 27 millioner USD, har de gjort alt som står i deres makt for å prioritere jobbsikkerheten til arbeiderne i selskapet. Videre har de i følge selskapet gjort alt de kan for å unngå oppsigelser.

I går meldte selskapet at "arbeidstakerne er fortsatt i streik og har ulovlig beslaglagt lokalene til prosessanlegget Multiexport Foods, et datterselskap av Multiexport, samt hovedkvarteret til selskapet i Puerto Montt."