Laksefilet. Illustrasjonsfoto: Daniella Balin.
Laksefilet. Illustrasjonsfoto: Daniella Balin.

Dansker foretrakk oppdrettslaks fremfor villaks

Forbrukere som deltok i en blindtest av røkt laks i Danmark foretrakk konvensjonell oppdrettsfisk fremfor økologisk og villaks – men resultatene var annerledes i en annen test der de kjente opphavet til fisken.

Publisert Sist oppdatert

I testen der forbrukerne var informert om opphavet, plasserte de økologisk laks først, villfanget nummer to og konvensjonell oppdrettslaks sist.

Testene er utført av forskere ved «Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi» ved Københavns Universitet.

Informasjonen påvirker smak

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk