Svenn A. Hanssen er ansatt som daglig leder i Oceanbox.

Han skal lede Oceanbox

Med en bakgrunn innen teknologi og innovasjon, tar Hanssen over som daglig leder i det raskt voksende selskapet Oceanbox.

Publisert Sist oppdatert

Software-selskapet Oceanbox, med hovedkontor i Tromsø, har bygget en digital tvilling i høy oppløsning av havstrømmene langs norskekysten. Gjennom interaktive verktøy gir de havbruksnæringen hurtig tilgang på hvordan havstrømmene rundt oppdrettsanlegg og installasjoner langs kysten utvikler seg fremover i tid.

Svenn A. Hanssen er ny daglig leder i Oceanbox. Han har sin bakgrunn fra teknologiverden, både innen innovasjon, utvikling og drift av IT-løsninger for mange ulike bransjer.

– De siste ni årene har jeg vært daglig leder for et IT-selskap som har hatt store havbruksselskap som kunder innenfor alle de nevnte områdene. Spesielt innenfor områder som dataanalyse, automatisering og digitalisering har havbruksnæringen tatt store steg de siste ni årene, påpeker han.

Hanssen forteller til Kyst.no at han har vært heldig å få være med på Oceanbox-reisen helt fra starten av.

– Det er spennende å se hvordan ulike kompetanseområder som man har brukt mange år på å utvikle hver for seg nå smelter sammen i en helt ny tjeneste. De ansatte i selskapet har ekstrem faglig kompetanse og dedikasjon noe som virkelig behøves i en start-up, påpeker han.

Vokst år for år

– Hva blir det viktigste for deg å gjøre nå fremover som daglig leder?

– Det viktigste i tiden fremover er: Markedsarbeid og produktutvikling sammen med markedet. Min fremste oppgave som daglig leder blir å sørge for at ressursene våre benyttes til å drive virksomheten fremover. Vi har ekstremt høyt tempo og press fra alle kanter, så fokus på kjernevirksomheten er nøkkelen, trekker han frem.

I 2024 står tjenester for Norge i fokus og Hanssen sin ambisjon er at alle som jobber med problemstillinger i havet skal kjenne til Oceanbox og ha prøvd selskapets tjenester.

– Vi har hatt 500 % vekst år for år siden oppstarten i 2022, og skal fortsette den trenden også i 2025 når vi går i gang med en global modell. En viktig del av jobben blir å bygge robuste team og en skalerbar leveranseplattform, understreker han.