Ditech skal levere ti lusefiltre til ombygd supplybåt. Her klargjør selskapet filtrene for leveranse. Foto: Ditech.
Ditech skal levere ti lusefiltre til ombygd supplybåt. Her klargjør selskapet filtrene for leveranse. Foto: Ditech.

Største enkeltinstallasjonen av lusefilter i Norge

Ditech fikk i begynnelsen av mars ordre på ti Auto-line VLR selvrensende filtersystemer til Frøy ASA. Filtersystemene skal installeres på det ombygde offshorefartøyet «Frøy Challenger» som blir et høykapasitets avlusningsfartøy,

Publisert

Det melder selskapet i en pressemelding.

Filtrene er kjent for høy kapasitet, stabil drift og gode resultater på filtreringen. Noe som var avgjørende for valg av leverandør og system for Frøy i dette prosjektet.

- Biosikkerhet er en av grunnen til at vi valgte Auto-Line VLR, som er ett selvrensende filter med enkel daglig tilkomst for rengjøring og vedlikehold, noe som gir besparelse på service, nedetid og redusert vasketid, sier Karl Erik Saure i Frøygruppen. 

I juni ble filtersystemene levert og skipet forventes å settes i drift i løpet av august 2021. Dette er den største enkeltinstallasjonen av Auto-line VLR på et avlusningsfartøy i Norge og de 10 filtrene vil ha en kapasitet på 10 000 m3/t.

I tillegg til denne avtalen har Ditech allerede levert og har kontrakter på levering av flere selvrensende filtersystemer til oppdrettsnæringen i 2021.

- Levering av selvrensende filter til oppdrettsnæringen har økt de siste årene, noe som i hovedsak skyldes gode resultater og erfaringer fra tidligere prosjekter. I tillegg hjelper det at systemene vi leverer er bærekraftige og krever lite vedlikehold, sier Øyvind Sivertsen hos Ditech.

Ditech AS er en av landets ledende filterleverandører. De har per dags dato 14 ansatte, hovedkontor i Tønsberg og salgskontor i Bergen.