Remi Steen fra e-Sea solutions og administrerende direktør i Kystrederiene Tor Arne Borge, ved kontraktunderskrivingen.

Utvikler digitale sikkerhetsstyringssystem for fartøy

Nautilus Sjø har kjøpt 50 % av teknologiselskapet e-Sea solutions.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nautilus Sjø er et datterselskap av Kystrederiene og vil fremover tilby digitalt sikkerhetsstyringssystem for mindre fartøy, deriblant arbeidsbåter innen fiskeri- og havbruk.

- e-Sea solutions løfter Nautilus Sjø innen digital sikkerhetsstyring. Allerede er sikkerhetsstyringssystemet for mindre fartøy «e-Sea safety» klart, og fra månedsskiftet oktober/november tilbys systemet til medlemmer av Kystrederiene og Nautilus Sjø, opplyser Kystrederiene til Kyst.no og Skipsrevyen.no.

Øystein Thunold, ISM/ISPS-revisor i Nautilus Sjø sier e-Sea styrker tilbudet innen sikkerhetsstyring på flere områder.

Statistikk fra sjøfart ift forlis på mindre fartøy. Klikk for større bilde.

- På nyåret vil vi kunne tilby et digitalt ISM-system. Vi vil selvsagt også fortsatt tilby dagens manuelle løsninger, påpeker han. 

- Digital verktøykasse

Det er gründer og kaptein Remi Steen som står bak utviklingen av systemene i det nyetablerte selskapet. Steen sitter også på de resterende 50 % av aksjene i selskapet, og skal stå for videre utvikling av en digital verktøykasse for næringen. Dette vil han ha fullt fokus på samtidig som han er ansatt som kaptein hos FosenNamsos Sjø.

- Av egne erfaringer på fartøy har jeg sett hvor skoen trykker innen sikkerhetsstyring. Systemene man opererer i må være effektive og «easy», så de siste årene har mye av min tid gått til utvikling av systemer for sikkerhetsstyring som er både enkle og robuste. Jeg ser frem til å ta del i Nautilus Sjø, sier Steen.

Tor Arne Borge, administrerende direktør i Kystrederiene, er svært fornøyd med å ha fått inn e-Sea solutions.

- Vi har vært på jakt etter den rette kompetansen for digitalisering av sikkerhetsstyring og er nå i mål. Vi skal gjennom e-Sea utvikle og tilby ulike digitale løsninger tilpasset martim næring, sier Borge.

e-Sea safety er allerede installert i flere fartøy. 

Kystrederiene informerte om omkjøpet på sikkerhetskonferansen som gikk av stabelen i Haugesund nylig.