Hilde Ribe er ny biologisk kontroller i Egil Kristoffersen og Sønner AS. Foto: privat.

Ribe ny biologisk kontroller

Hilde Ribe (48) er ansatt som ny biologisk kontroller hos Egil Kristoffersen og Sønner AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ribe er utdannet biolog og har tidligere jobbet på forskningstasjonen til Nord Universitetet i flere år, samt jobbet som selvstendig biolog i Finnmark i over et tiår.

Erfaringen hun har fått i næringen opp gjennom årene, gleder hun seg til å ta med i sin stilling i havbruksselskapet som hun startet i i begynnelsen av mars.

- Det er kjempespennende å være tilbake i oppdrettsnæringen. Jeg oppfatter selskapet som et åpent og nært selskap, med spesielt fokus på kvalitet i produksjonen. Det er rom for alle å bli hørt, og de ansatte har god kommunikasjon i alle ledd i selskapet, opplyser hun.

Ribes arbeidsoppgaver blir mellom annet fokus på optimalisering gjennom hele produksjonssyklusen, fra rogn til slaktefisk.

- Jobben jeg nå har favner alle ledd i hele produksjonen, der jeg legger særlig vekt på fiskevelferd og fiskehelse, slår hun fast

Les også: Jubler over lavt sykefravær

Laksen Egil Kristoffersen og Sønner AS setter ut kommer hovedsakelig fra deres heleide datterselskap Nordland Akva AS, som er lokalisert på Åmøya i Meløy kommune i Nordland. Foto: EKS.

Å følge opp produksjonen ved datterselskapet Nordland Akva i Meløy, Nordland vil også være stor del av jobben hennes.

- Anlegget her har RAS-teknologi, og der vil min jobb blant annet være å fokusere på vannkvaliteten og optimaliseringen på settefiskanlegget, utdyper hun.

Les også: Egil Kristoffersen og Sønner AS kjemper for å få flere lokaliteter.