Slik ser den siste oppdaterte illustrasjonen ut av settefisk anlegget som skal bygges på Fjæra. Foto: MH.

Lyser ut 13 stillinger i bygd med syv fastboende

Marine Harvest bygger landets mest moderne anlegg for smålaks i Fjæra i Etne Kommune. Nå søker de ansatte til den lille bygden sør i Hordaland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi søker nå de 13 som skal passe på millioner av smålaks som flytter inn i bygden til Ragna, John Vidar, Aslaug, Lars, Else, Marit og Cathrine, sier kommunikasjonssjef i Marine Harvest, Eivind Nævdal-Bolstad, i en pressemelding.

Totalt bringer etableringen 15 nye arbeidsplasser til bygda.

Selskapet bygger et av landets største og mest moderne resirkuleringsanlegg i Fjæra. Dette er et miljøvennlig anlegg som produserer smolt (smålaks) ved hjelp av ferskvann og sjøvann, og har høy vekt på sikring mot rømming og ren produksjon. Byggingen er allerede godt i gang, og nå søker Marine Harvest blant annet rørlegger, elektriker og driftsteknikere til anlegget.

Rundt 80 prosent av selskapets ansatte i Norge bor i det Statistisk Sentralbyrå definerer som mindre sentrale områder.

På Fjæra i Etne bygges det idag et avansert og topp moderne settefiskanlegg. 

- I 2014 kjøpte vi varer og tjenester i Norge for rundt syv milliarder kroner. Mye av dette legges igjen lokalt, og bygder i hele landet opplever positive ringvirkninger ved slike etableringer. Vi gleder oss til å etablere oss i Fjæra, sier kommunikasjonssjef i Marine Harvest, Eivind Nævdal-Bolstad.

  • Marine Harvest ASA er verdens største produsent av atlantisk laks.
  • Hver dag produserer selskapet rundt 6 millioner måltider.
  • Selskapet har i overkant av 11 000 ansatte, og omsatte i 2014 for 25,5 milliarder kroner. Selskapets hovedkontor ligger i Bergen.