- Vi har hatt en god desember med en grei økning, sammenlignet med desember 2014, sier daglig leder Jonny Sæterbø. Foto: Front Marine.

Økte omsetningen med over 100 millioner

Lakseeksportøren Front Marine hadde en omsetning på 550 millioner kroner i 2014, mot 441 millioner kroner i 2013. De forteller også at eksporttallene for desember er bedre i år enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har hatt en god desember med en grei økning, sammenlignet med desember 2014. Denne uken og neste er kort, så da produserer vi et tilpasset volum slik at våres mest trofaste kunder får den fisken de skal ha, sier Jonny Sæterbø, daglig leder i Front Marine.

resultat front marine

Eksportselskapet hadde en omsetning på 550 millioner kroner i 2014, mot 441 millioner i 2013. Driftsresultatet endte i 2014 på 11, 3 millioner kroner, som var en økning fra resultatet på 8,1 millioner året før.

Begrenser aktiviteten mot nyttår

Sæterbø sier at det nå er mange oppdrettere som ikke slakter i disse korte ukene, noe som begrenser også aktiviteten i ukene frem mot nyttår.

Daglig leder Jonny Sæterbø. Foto: Front Marine

- Markedet er bra, og det må det jo være siden det er i stand til å ta unna fisk på disse prisene. For laks sin del så ser det ikke ut til at Russland og Kina utfordringer betyr så mye, men saken er nok ikke den samme for ørret, sier han til kyst.no.

- Det ser ut til at det blir en tilgangs knapphet på lakseråstoff i starten av 2016, så det blir spennende å se hvordan markedet kommer til å reagere på det, legger Sæterbø til.

Selskapet sender mesteparten av volumet sitt til Asia, men er ellers til stede i de andre hovedmarkedene i Europa samt litt i USA.

Fakta om selskapet: 

  • Front Marine er en uavhengig leverandør av laks og ørret. Målet til selskapet er å levere kvalitetsprodukter til nisjemarkeder.
  • Grunnlaget for selskapet er å levere laks og ørret til selgere, importører og industrielle kunder nasjonalt og internasjonalt.
  • Selskapet er eid 90 prosent av ansatte og 10 prosent er eid av Rolv Haugarvoll.