Analytiker Marius Gaard. Foto: Øyvind Sjøthun Røen

Analytiker: Nå er lakseprisene mer bærekraftige

Lakseprisen i spotmarkedet lå i forrige uke på vel 56 kroner per kilo, ifølge Akvafakta. - Prisene vi ser nå er mer på linje med kontraktsprisene og fremstår som mer bærekraftige, sier analytiker Marius Gaard i Swedbank.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som Kyst.no rapporterte tidligere er det lite nedgang i lakseprisen for uke 35, som gikk ned med 40 øre kiloen i snitt fra uke 34 til uke 35.

Ved utgangen av uke 35 (forrige uke) lå gjennomsnittlig pris for laks på 56,35 kroner kiloen. De siste uken har prisen vært relativt stabil, viser tall fra Akvafakta.

Les også: Lite bevegelse i lakseprisen 

Les også: – Responsen på de økte prisene i markedet varierer sterkt

Analytiker Marius Gaard i Swedbank sier lakseprisene er blitt mer bærekraftige. Foto: privat.

Analytiker Marius Gaard i Swedbank sier til kyst.no at volumene av laks har som forventet gått opp de siste ukene, noe som også gjenspeiles i lavere priser.

- Lakseprisene vi ser nå er mer på linje med kontraktspriser og fremstår som mer bærekraftige, sier Gaard til kyst.no.

Les ogsåSå langt i år: Spotprisen høyere enn eksportprisen

- Normalt skal vi sesongmessig ned i pris i noen uker til. Det er også logisk i og med at volumene sesongmessig også skal øke en del de neste ukene, forklarer han.

Normalt mønster

Analytikeren tror sesongmønsteret i år blir ganske normalt.

- Det vil si at lakseprisene snur i slutten av oktober og at vi får et klassisk julerally på priser som sikkert strekker seg inn i det nye året.

- Hvilken satsing gjør Swedbank på laks og sjømat i denne ukens aksjeportefølje?

- Vi er mest positive til Lerøy Seafood og anbefaler kjøp. Aksjen har hengt etter de andre og er den billigste i forhold til inntjeningsestimater. Vi har target på 445 kroner og ser dermed 18 % oppside, sier Gaard.