Erna Solberg (screenshot) under dagens pressekonferanse, hvor statsministeren presenterte de syv nye ministerpostene. Foto: Regjeringen.no

Utelukker ikke politikk som provoserer samarbeidspartnerne

- Jeg kjenner Per som en person som kommer til å gå inn i full rolle, på å løse de oppgavene han er satt til nemlig å jobbe med fiskeripolitikk, sa Statsminister Erna Solberg, på dagens pressekonferanse fra Statsministerboligen der hun presenterte Sandberg som ny fiskeriminister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg har registrert at Per Sandberg har vært omtalt mye i avisene, uttalte statsministeren, under dagens pressekonferanse der ho presenterte de syv nye statsrådpostene. 

Erna Solberg takket Elisabeth Aspaker for sin innsats, og uttalte at hun ser frem til å igjen samarbeide med FrP-politiker Per Sandberg.

Les også: Per Sandberg ny fiskeriminister

Per Sandberg er ny fiskeriminister. Foto: Twitter

- Mange kjenner Per fra før av. Han har lang erfaring, og ser frem til å bli fiskeriminister. Vi har samarbeidet godt før, jeg kjenner han som arbeidsom og arbeidsvillig, sier Solberg. 

Under spørsmålsrunden spurte NRK først ut:

- Forventer du at Sandberg slutter å provosere samarbeidspartiene som du er avhengig av?

Det kan godt tenkes at denne regjeringen kan ha politikk som provoserer samarbeidspartnerne våre. For vi skal også prege med vår politikk og samarbeider fremover. Men jeg kjenner Per som en person som kommer til å gå inn i full rolle på å løse de oppgavene han er satt til nemlig å jobbe med Fiskeripolitikk.

Les også: Sjømat Norge har store forventninger til Sandberg

Hun sier det er selvfølgelig en annen rolle å være i en regjering, som skal skape bredde, samarbeid og kompromiss i stortinget, enn det det er å ha rollen som nestleder i et parti og markere de sakene partiet har stått for.

- Men den rolleforståelsen tror jeg Per er fullt klar for, legger Solberg til. 

Les også: En leveringsdyktig minister går fra borde

Styrker FrP sin rolle

Finansminister Siv Jensen (FrP) sier de endringene partiet gjør i dag, styrker FrP sin rolle i regjeringen.

Siv Jensen mener at den nye fiskeriministeren vil styrke FrP sin rolle i regjeringen. Foto: Twitter.

- Jeg er ikke enig at Per har vært en urokråke, han har gjort en fremdragende jobb. Jeg gleder meg til å få Per inn i regjering. Det er mange myter om han. Per er den mest hardtarbeidene jeg kjenner.  Det er ingen som kan ta han på fakta, sier Jensen.

-  Nå skal han jobbe med et område som er kjempe viktig for Norge. Han skal jobbe med en næring som eksporterer for milliarder av kroner, både på oppdrett- og ved fiskerisiden. Dette er fremtiden vår, det er spennede muligheter for en næring i vekst,  sier finansministeren.