ründer og daglig leder i Evoy, Leif A.Stavøstrand, forteller at selskapet har signert en samarbeidsavtale med et lokalt selskap. Foto: Ole Andreas Drønen

Evoy signerer samarbeidsavtale med Fokus Elektro

Florøbaserte Evoy styrker nå bedriften ved å inngå et samarbeid med elektrobedriften Fokus Elektro i Florø.   

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette forteller selskapet i en pressemelding.
- Evoy leverer nøkkelferdige plug-and-play hel-elektriske system til nye og eksisterende båter, skriver selskapet.

De legger til at de siden i sommer så har Evoy1 – en Polarcirkel 860 - blitt brukt til utstrakt testing og optimalisering av systemet som nå går i serieproduksjon.

- I august ble Evoy1 døpt av Erna Solberg og tok uoffisiell verdensrekord med 55 knop i høst, sier de i meldingen.

Viktig avtale

De legger til at selskapet har som visjon å eliminere utslipp fra båter. Hovedkontoret til selskapet er i Florø og systemet er designet og testet for å kunne fungere i de tøffeste forholdene i verden – norskekysten.

Fokuset til Evoy er på segmentet 20 til 40 fot og innenbords fremdrift som kan kobles mot drev, vannjet eller aksel. Senere kommer utenbords og et innenbords system bedre tilpasset for fritidsbåter. 

- For Fokus Elektro er dette en svært viktig avtale, som gir oss mulighet til å løfte frem Evoy og deres satsing innenfor elektrifisering. Det vil og gi oss muligheten til å vise frem noen av våre dyktige medarbeidere, sier daglig leder Svein Nødseth.

Valgte lokalt

De forteller i meldingen at Fokus Elektro ble stiftet i 2005 og har i dag nærmere 50 tilsatte. Selskapet tilbyr løsninger og tjenester for bygg, industri og automasjon. 
- Evoy gjorde en grundig prosess der de 6 ledende selskapene i Norge på tavle- og skapbygging, samt elektrotjenester gikk igjennom en kvalifikasjonsprosess hos oss. Da var det ekstra gledelig at et lokalt selskap som Fokus stod igjen som den best kvalifiserte leverandøren. Evoy kommer til å få det travelt i tiden fremover så da er det veldig kjekt for oss å ha med på laget et fremoverlent og dyktig selskap som Fokus. Vi gleder oss til videre samarbeid og positive lokale ringvirkninger i årene som kommer, sier gründer og daglig leder i Evoy, Leif A.Stavøstrand.