Hanne Dankertsen, kommunikasjonssjef i Cargill Aqua Nutrition. Foto: Ewos/Cargill.

- Har begrenset informasjon om korrupsjonssaken

En skipsmegler fra Sør-Trøndelag skal gjennom åtte år skal ha betalt store beløp til en tidligere Ewos-sjef. Mannen har ifølge siktelsen overført ca 690 000 kr til sjefen og skal nå ha tilstått korrupsjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Politiadvokat Maria Bache Dahl sier til Adresseavisen som først omtalte saken, at den siktede samarbeidet med Økokrim fra første avhør, og erkjente de faktiske forholdene.

Saken vil i neste uke føres som en tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett.

Dahl vil ifølge avisen ikke si om Økokrim har etterforsket eller tatt ut siktelse mot den tidligere Ewos-sjefen, men korrupsjonseksperter Kyst.no har snakket med sier det ikke vil være unaturlig.

I så fall sikrer politiet seg nå tungtveiende bevis til en eventuell fremtidig straffesak mot den tidligere Ewos-sjefen gjennom en tilståelsesdom.

- Det er ikke Ewos AS som har mottatt pengene som siktede har utbetalt. Selskapet er ikke siktet i saken, stadfester Maria Bache Dahl i en kort kommentar til kyst.no.

- Ikke part i saken

Kommunikasjonssjef i Ewos Hanne Dankertsen, svarer ikke kyst.no på hvilke følger korrupsjonen har fått for selskapet eller hva de har gjort for å hindre at slikt skjer igjen.

- Siden vi ikke er part i saken, er det ikke så mye vi kan si om den. Jeg kan bekrefte at vi kjenner til Økokrims etterforskning og at vi har hatt dialog og samarbeid med politimyndighetene, men vi har begrenset informasjon om saken siden den ennå ikke har kommet opp i rettssystemet, sier Dankertsen i en kommentar til kyst.no.

Hvordan selskapet opplever hendelsen eller hvilke følger saken fikk for den tidligere Ewos-sjefen kommenterer Dankertsen ikke.

- Saken omhandler en tidligere leverandør av oss og en tidligere ansatt hos oss, sier hun kort.