Vinnerne som tok i mot prisene på scenen. Fra venstre: For lokalitet Lyngvær i Erviks Laks og Ørret: tre ikke navngitte + driftsleder Idar Selvåg. For lokalitet Gourtesjohka i Lerøy Aurora: regionleder øst Jan-Børre Johansen. For lokalitet Otervika i SinkabergHansen: produksjonssjef matfisk, Hallvar Johannessen. For lokalitet Rogndalen i Sjurelv Fiskeoppdrett: Daniel Hansen og Terje Hansen

Disse vant på EWOS sin nyttårskonferanse

Årets VINN i nord-vinnere er nå kåret og feiret på tradisjonelt vis på EWOS Nyttårskonferansen i Tromsø. Blant vinnerne finner vi både gjengangere og nykommere.

Publisert Sist oppdatert

VINN er konkurransen som hedrer de som produserer fisken, som utfører godt håndverk ute på merdkanten, ofte under krevende produksjonsforhold. 

– Vi hedrer de som kan vise til gode produksjonsresultater gjennom høy tilvekst og best fôrutnyttelse, og vekter spesielt fiskevelferd som er et viktig parameter i VINN-konkurransen, sier rådgiver fiskehelse Morten Norum som er ansvarlig for kåringen sammen med Cargill-kollega salgssjef Eirik Hansen i en pressemelding.

I år gikk to lokaliteter til topps for første gang. Det var Lyngvær (beste vårfisk 2023)  hos Erviks Laks og Ørret, og Otervika (beste høstfisk 2022) hos SinkabergHansen. Blant gjengangerne var Lerøy Auroras lokalitet Gourtesjohka (beste høstfisk 2022) som vant for tredje gang, og lokalitet Rogndalen (beste vårsfisk 2023)  hos Sjurelv Fiskeoppdrett som er tilbake på topp seks år siden sist.

100 millioner fisk

Bakgrunnen for kåringen er tall fra over 100 millioner laks i Cargills EGI-database. I år deltok mer enn 130 lokaliteter fra de ulike selskapene som alle bruker EWOS-fôr. Rangeringskriteriene er tilvekst, fôrutnyttelse og fiskens overlevelse. 

Tradisjonen tro konkurreres det i to klasser; Én for høstutsatt fisk (nullåring) og én for vårutsatt fisk (ettåring). Det konkurreres også i to geografiske områder; Trøndelag/Nordland og Troms/Finnmark. 

Her er vinnerne:

Beste HØSTFISK 2022 i Nordland & Trøndelag 

Lokalitet Otervika – SinkabergHansen

Beste HØSTFISK 2022 i Troms og Finnmark 

Lokalitet Gourtesjohka – Lerøy Aurora

Beste VÅRFISK 2023 i Nordland & Trøndelag 

Lokalitet Lyngvær – Erviks Laks og Ørret

Beste VÅRFISK 2023 i Troms & Finnmark

Lokalitet Rogndalen – Sjurelv Fiskeoppdrett

EWOS VINN

  • En konkurranse som kårer de beste oppdretterne ut fra hurtigst tilvekst (EGI), best fôrutnyttelse (EFI) og høyest overlevelse.

  • Arrangert for 14. gang.

  • Årets kåring foregikk 12. januar under EWOS Nyttårskonferansen i Tromsø. 

  • Vinnerne sikret seg diplom gavesjekker på 20.000 kroner, til velferdstiltak for de ansatte.