Ewos lanserer to nye vekstfôr

Nye vekstfôr fra Ewos

Ewos lanserer i dag to nye vekstfôr: Ewos Solid og Ewos Extra. De nye fôrene blir en del av vekstfôrprogrammet basert på Ewos Compass, der alle fôrene er tilpasset vår- og høstfiskens ulike ernæringsbehov.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-For to år siden lanserte vi Rapid, nå tar vi det neste, naturlige steget videre ved å bruke Compass til å forbedre hele vekstfôrporteføljen vår, sier produktsjef vekstfôr, Synne Marte Andersen i en pressemelding.

De nye fôrene erstatter Opal.

-Vi ser nå et behov i markedet for nye vekstfôr for å dekke ulike behov og produksjonsstrategier hos kunder, forklarer Andersen.

-Ett og samme fôr kan ikke være best på alt. Derfor vil vi nå differensiere, slik at kundene får et større spillerom til selv å velge fôr ut fra hvilke behov og utfordringer de har. Man vil da også få større spillerom til å justere opp eller ned tilveksten for å utnytte MTB best mulig.

Ewos Solid

Solid-fôret skal ifølge Ewos gi god tilvekst og frisk og sunn fisk.

- I Solid benytter vi vår aller nyeste teknologi om råvarer og ernæringsbalanse for å bygge et effektivt fôr.

Solid er produsert ifølge selskapet på en kostnadseffektiv råvarebasis der fiskemel i stor grad er erstattet med vegetabilske proteiner.

- Dette som følge av langsiktig strategisk FoU-arbeid for å forstå de ulike råvarers påvirkning på fôropptak og tilvekst. Tilvekstpotensialet optimeres gjennom valg av råvarer og supplering av mikroråvarer.

Ewos Extra

Ewos Extra er et høyytelsesfôr til bruk om man ønsker en kortere produksjonstid.

- Fôret er sammensatt av moderne råvaretyper som gir god bærekraft og er mindre utsatt for store prisvariasjoner på råvarer. Samtidig er det optimert og produsert i henhold til tilveksthastighet, ettersom tilvekst er den viktigste suksessfaktoren i dagens markedssituasjon.

Fôret er også tilsatt mikronæringsstoffer og forhøyet nivå av antioksidanter for å sikre riktig utnyttelse av næringsstoffene samt god fiskehelse.

Om Ewos Compass

- Ewos Compass predikerer hvilken tilvekst og fôrfaktor en fôrsammensetning vil gi under et bestemt produksjonsregime. Compass tar hensyn til flere input-parametere enn tidligere fôrkonsept.

Basert på disse input-verdiene, peker Compass på hva som er den beste fôranbefalingen for en gitt oppdrettssituasjon, heter det i pressemeldingen.