Det nye fartøyet har fått navnet Karl Senior. Foto: Moen Marin

Seløy Sjøfarm AS styrker flåten med ny servicebåt

Oppdrettsselskapet på Seløy i Herøy kommune mottar ny servicebåt av typen NabCat 1498 fra Moen Marin AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Siden midten av 70-tallet har det familiedrevne oppdrettsselskapet produsert laks i friskt sjøvann på Helgelandskysten. 

Nå utvides flåten med en ny oppdrettskatamaran. Båten som har fått navnet Karl Senior, er oppkalt etter Karl Jakobsen, bestefar til brødrene Jakobsen som driver Seløy Sjøfarm i dag. Dette er den andre leveransen fra Moen Marin til Seløy Sjøfarm.  

Roust og funksjonell arbeidsbåt

Båten har dimensjonene 14, 98 x 8,00 meter. To motorer av typen Scania DI13 071M på 380 hestekrefter hver, samt 2 x Nogva HC-168 gir, sørger for at Karl Senior er en robust og funksjonell arbeidsbåt som takler værmessige utfordringer og krevende oppdrag. To propeller fra Nogva samt baughthruster av typen fra PMH  50hk ST-45-50, kompletterer fartøyets manøvreringsegenskaper under arbeidsoperasjoner.

Interiøret i styrhuset. Foto: Moen Marin.

- Vi trengte et robust fartøy til en svært vær-og bølgeutsatt lokalitet. En viktig grunn til at vi valgte Moen Marin er den raske leveringstiden. Fra vi bestemte oss for å anskaffe en ny båt til overlevering gikk det knapt tre uker, forteller Jan Erik Jakobsen, daglig leder i Seløy Sjøfarm AS.

- Store forventninger

Båten er levert med kran av typen Palfinger med en løftekapasitet på 38,2 tonnmeter, samt tre capstanere fra Tenfjord Industrier på henholdsvis 1 x 3 tonn. 1 x 8 tonn og 1 x 2 tonn.

- Vi har store forventninger til båten. Vi er opptatt av at de ansatte skal ha en trygg arbeidsplass. Båten ser ut til å være perfekt både til oppdragene den skal utføre og som et sikkert arbeidsfartøy for de ansatte. Vi er svært fornøyd med det ferdige produktet, sier Jan Erik Jakobsen.  
Båten er utstyrt med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering, helsveisede spant for økt styrke og soliditet, brede skrog som gir svært god stabilitet og oppdrift, samt gjennomgående høy finish både utvendig og innvendig. NabCat leveres med to redningsfartøy med plass til 6 stk. hver.

Båten er utstyrt med Furuno radar og kartplotter med integrert GPS og ekkolodd.