Skarsvåg Boats og Åkerblå inngår avtale verdt 8,5 millioner kroner. Kenneth Kaald Jørgensen, leder miljøavdelingen hos Åkerblå, Vegard Kristiansen, administrasjonssjef og design i Skarvåg boats og Kai-Egil Skarsvåg, daglig leder i Skarsvåg Boats. Foto: Lena Jørgensen/Frøya.no

Bygger fjerde fartøyet i rekken for Åkerblå

Åkerblå har en ny båt under bygging hos Skarsvåg boats AS, som blir den fjerde i rekken. Fredag signerte de millionkontrakten på Blått kompetansesenter på Frøya.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fredag signerte Åkerblå avtale med Skarsvåg Boats om en båtbestilling til en verdi på rundt 8,5 millioner kroner.

- Dette er nye steg videre i vår utvikling, sier Roger Sørensen, administrerende direktør i Åkerblå til nettsiden Frøya.no 

Fartøyet er 13 meter, og skal være spesialdesignet for kartlegging og undersøkelser på nye og eksisterende lokaliteter.

- Dette er en båt for fremtiden, sier Sørensen videre. 

Fjerde i rekken

Fartøyet er planlagt at skal leveres på senhøsten 2020. Det er den fjerde båten Skarsvåg Boats bygger for Åkerblå. 

- Den nye båten er lik Labridae, båten vi fikk overlevert fra Skarsvåg boats høsten 2019. Den er likevel en solid oppgradering, sier Kenneth Kaald Jørgensen, leder i miljøavdelingen til Åkerblå til Frøya.no.

Fra før har Åkerblå tre båter i Norge; Labridae som ligger på Frøya, Bergnebb i Tromsø og Blåstål i Sandnessjøen. Når de får det siste tilskuddet til båtparken skal én av båtene ligge i Bergen, hvor nylig selskapet åpnet nytt avdelingskontor.