Anders Næss er ny i Fiizk og får ansvar for utviklingsprosjektene på lukket merd. Foto: Fiizk.

Styrker kompetansen ytterligere innen fiskehelse og lukkede merder

Anders Næss er ny prosjektleder for utvikling av lukkede systemer i Fiizk. Selskapet har også ansatt Kine Marhaug som fiskehelseansvarlig. 

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser Fiizk at Anders Næss er ansatt som ny prosjektleder for utvikling av lukkede systemer. 

Anders er utdannet M.Sc. innen akvakultur fra NTNU/SINTEF og får ansvar for utviklingsprosjektene på lukket merd. Han har lang erfaring med produktutvikling innen havbruk fra ulike selskap. Han startet i sin tid Akvadesign AS, som senere skiftet navn til Akvafuture AS. Her har han utviklet lukket merdteknologi og etablert flere lukkede anlegg. Når Akvafuture nå satser som oppdrettsvirksomhet, har Anders ønsket å utnytte sin kompetanse til ytterligere utvikling av lukkede anlegg. Vi er glade for at dette skjer her hos oss i FiiZK, skriver selskapet i meldingen.

- FiiZK har vært dyktige og fremoverlente i sin utvikling av løsninger og det blir spennende å bidra til videre teknologiutvikling sammen med mange flinke folk. Det har trigget ekstra at FiiZK har som mål å utvikle autonome merder - og nå ser vi også bred politisk vilje til etablering av kriterier og rammevilkår som passer godt til denne satsningen, sier Anders i en kommentar til ansettelsen. 

Kine Marhaug er ny fiskehelseansvarlig i Fiizk. Foto: Sofus Olsen

Ny fiskehelseansvarlig

Kine Marhaug er også ny i selskapet og ansatt som ny fiskehelsansvarlig.

- Kine er utdannet veterinær fra NMBU Veterinærhøgskolen i 2015. De siste fire årene har hun jobbet med fiskehelse og  -velferd i Mattilsynet i Finnmark, og fått en bred erfaring fra mange områder av næringen. Hun ser frem til nye utfordringer innen arbeid med helse og velferd hos oss i FiiZK, skriver selskapet i en pressemelding.