Firda Seafood Group inngår avtale med Optimeering Aqua om å ta i bruk Bioplan for produksjonsplanlegging og produksjonsoptimering. Illustrasjonsfoto: Optimeering Aqua

Firda Seafood Group inngår avtale med Optimeering Aqua

Selskapene har nylig inngått en avtale om å ta i bruk Optimeering Aqua sin programvare Bioplan for produksjonsplanlegging og produksjonsoptimering.  Avtalen gjelder for hele Firda Seafood sin produksjon.

Publisert Sist oppdatert

Firda har 13 tillatelser og jakter alltid muligheter til å bli bedre. 

- Med en blanding av sunn skepsis, åpenhet for å prøve ut nye ting og jakten på å bli bedre begynte vi høsten 2021 å teste systemet og å sammenligne våre valg med anbefalingene fra Bioplan for slakt neste uke. At brukeropplevelsen og grensesnittet var veldig bra så vi fort, men det store spørsmålet var om slakteanbefalingene traff, Nicolai Berg-Arnesen, konserndirektør oppdrett, Firda Seafood Group.

- Nå etter å ha fått slakteanbefalinger for neste uke over en periode på 3-4 måneder så ser vi at det treffer bra med anbefalingene sine på hvor mye vi bør slakte og hvilken merd vi bør ta. Noen uker kan det være ting som skjer som gjør at vi må avvike fra anbefalingene, men systemet hjelper oss da å bedre forstå konsekvensen av ulike valg og utfordrer oss på å hele tiden treffe den beste beslutningen, sier Berg-Arnesen.

Daglig leder i Optimeering Aqua Erlend Torgnes forteller at de også har nytt godt av å bli utfordret av Firda på å demonstrere at Bioplan ikke bare er et fint leketøy for å utforske ulike produksjonsstrategier strategier, men også gir et solid positivt bidrag til Firda sin bunnlinjen