Kultur- og visningsansvarlig for Skjerjehamn visningssenter, Viggo Randal, håper på fint vær i morgen, da det ofte er nøkkelen til et godt utearrangement. Foto: Christer Voll.

Laksehelg til folket på Skjerjehamn

Skjerjehamn visningssenter ønsker å nå ut til flere, og på lørdag arrangerer de sin første Laksens dag – en folkefest med ulike aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kultur og visningsansvarlig for visningssenteret, Viggo Randal, forteller til Kyst.no at de har ambisjon om å utvikle visningstilbudet og det faglige miljøet rundt visningssenteret, samt være et treffpunkt for næringen i Sogn og Fjorande regionen. Derfor arrangerer de Laksens dag. 

- Det er en ny idé som vi ønsket å iverksette i år, og er rett og slett en ny måte å presentere senteret på, forteller Viggo.

Skjerjehamn vil tilby visningsturer med deres egen RIB Firda Explorer-båt på Laksens dag. Foto: Viggo Randal.

Spent på oppslutningen

Arrangementet vil være 24-25. mai, der den første dagen er lagt opp som fagseminar med tema om utfordringer og muligheter i næringen, og andre dag, altså i morgen, blir «folkefest med lek og moro», ifølge Randal. 

- Det blir rett og slett en laksehelg, sier han engasjert.

Han legger til at de også håper på fint vær i morgen, da det ofte er nøkkelen til et bra utearrangement. Samtidig er Randal spent på oppslutningen, og håper på mellom 300 til 500 besøkende. 

- Vi gleder oss til å vise dette her til mange barn og unge siden arrangementet er mest lagt opp for dem. Det blir kjekt å ha glade unger på besøk. 

Et senter for sosialt fellesskap

- Hvordan føler du dette tilbudet bidrar i lokalsamfunnet?

- Visningssenteret er helt klart med å bidra til å øke aktiviteten ved Skjerjehamn, og er derfor med på å danne grunnlag for et helårlig tilbud på stedet. Skjerjehamn har gjennom de siste årene utviklet seg til å være et senter for kultur, mat og kunst som har manglet i regionen vår. Jeg tror at hele lokalsamfunnet vil være enig i at dette har utviklet seg til å være et senter for sosialt fellesskap, sier Randal til Kyst.no. 

Skjerjehamn visningssenter er lokalisert i Gulen kommune, Sogn og Fjordane, og er eid av Firda Seafood. Selskapet har hatt visningskonsesjon siden 2008, og har kun en ansatt som er knyttet til selve senteret.