Ola Braanaas overlater med det roret til andre generasjon i Firda, og Lina Braanaas Utne er klar til å overta.

Tar over roret i Firda Seafood

Lina Braanaas Utne (35) tiltrer i stillingen som administrerende direktør i Firda Seafood Group AS fra 1. februar.

Publisert Sist oppdatert

Lina kommer fra stillingen som prosjekt- og kvalitetssjef, men har lang fartstid i konsernet fra ulike deler av verdikjeden.

Hun er oppvokst mellom startfôringskarene i Norddalsfjorden i lukten av fisk og fiskefôr, utdannet havbruksbiolog og startet sin karriere i Firda som kvalitetsansvarlig med ansvar for innføring av Global Gap i konsernet i 2013. Siden har hun jobbet mye med internkontrollsystemer, myndighetskontakt, og ASC. I 2018 gikk hun inn i konsernets ledergruppe.

Ola Braanaas overlater med det roret til andre generasjon i Firda, men forblir aktiv i sitt eierskap med fokus på strategi, prosjekt og virksomhetsutvikling.

- Siden oppstarten i 1986 har det vært en eventyrlig reise sammen med svært dyktige og kompetente medarbeidere. Fra en gjeldstynget Campingvogn i Norddalsfjorden, frem til et bunnsolid milliardkonsern med 180 dyktige medarbeidere som hver dag bidrar til lys i husan, og velferd i Norge.

- Tidene skifter å de egenskapene som veide tungt tidligere fyller ikke alltid kravene i dag. Optimismen og virketrangen får seg innimellom en nesestyver, å den rastløses iver etter stadig å komme videre strander stadig oftere i et tungt maskineri som fordrer andre tilnærmingsmetoder og egenskaper

- Med Firdas historie og kultur er jeg trygg på at Lina sammen med resten av teamet i Firda vil ta konsernet videre mot nye mål inn i en spennende tid for en av Norges aller viktigste næringer.

Lina Braanaas Utne (35) og Ole Braanaas.

- Krevende og uforutsigbart

Lina Braanaas Utne sier i meldingen at hun ser frem til å innta den nye rollen.

- Jeg ser frem til å drive konsernet videre. I løpet av de 10 årene jeg har jobbet i Firda har konsernet gjort store grep, og dette har resultert i økt produktivitet samt bedrede biologiske og økonomiske resultat. Det er skapt solide, spennende, og trygge arbeidsplasser som bidrar til liv i små kystsamfunn, det skal vi fortsette med.

- Mitt mål er å utvikle Firda, det på tross av at vi står foran en krevende og uforutsigbar politisk situasjon med både grunnrente og nedtrekk i PO4 som begrenser mulighetene våre. Dette er problemstillinger som påvirker drift og fremtidsplaner, og som vi må arbeide målbevisst og hardt med å håndtere.

- Dette blir både utfordrende og spennende, men sammen med dyktige og gode medarbeidere har vi det beste fundament for å lykkes.