Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen under fremleggelsen av Fiskehelserapporten 2020. Skjermdump fra sendingen.
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen under fremleggelsen av Fiskehelserapporten 2020. Skjermdump fra sendingen.

Fiskehelserapporten 2020: Dette bekymrer fiskeriministeren

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen er klokkeklar på at næringen må bli enda flinkere til å forebygge sykdom i oppdrettsnæringen. Det er flere ting som bekymrer han.

Publisert

Fiskehelserapporten er en årlig statusrapport for helse- og velferdssituasjonen for fisk bygget på offisiell statistikk, data fra Veterinærinstituttet og private laboratorier samt en spørreundersøkelse blant aktører innen fiskehelse og forvaltning.

Onsdag ble rapporten for 2020 lagt frem, og fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen var med på video for å si noen ord i forbindelse med fremleggelsen. Fiskeriministeren sa at han ikke skulle gå inn på selve funnene i rapporten, men han uttrykte sin bekymring for et par ting. 

- For det første er dødeligheten i norske merder alt for høy. Dette skyldes i stor grad behandling av lakselus. Samtidig er det store geografiske forskjeller, det forteller meg at det finnes et mulighetsrom. Vi må lære av de flinkeste. Skal vi fortsette å være en ledende lakseprodusent i verden, må vi vise at vi har god fiskehelse- og velferd, påpekte han.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP