Per Sandberg åpner pop-up salma resturant Foto: NFD.

Gir 8,25 millioner til Sjømattiltak

Nærings- og fiskeridepartementet tar barns kosthold på alvor og deler i 2017 ut 12,25 millioner kroner til prosjekter som skal gi barn og unge positive sjømatopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Regjeringen vil at sjømatkonsumet skal økes for barn, og Fiskesprell er en av tiltakene som får nye penger. Foto: Fiskesprell.

Under tilskuddsordningen "Sjømattiltak" gir Nærings- og fiskeridepartementet støtte til prosjekter som bidrar til å gi barn og unge gode smakserfaringer med sjømat og skape gode kostholdsvaner tidlig i livet. På sikt er dette med på å øke sjømatkonsumet hos den norske befolkningen.

- Å sørge for gode kostholdsvaner blant barn og unge er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtidige generasjoner. Barn spiser i dag mer godteri enn sjømat og sjømatkonsumet i Norge er på vei ned. Dette er trender vi må ta på alvor, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Det er totalt 8,25 mill. kroner tilgjengelig til sjømattiltak i 2017. I tillegg får kostholdsprogrammet Fiskesprell 4 millioner kroner.

- Engasjementet for et bedre kosthold er stort i hele landet og i år har det kommet inn flere søknader enn noen gang tidligere, sier fiskeriministeren.