Harald Lien og Petur í Gong under sjømatmessen i Barcelona.
Harald Lien og Petur í Gong under sjømatmessen i Barcelona.

Fluctus satser på Færøyene

Utstyrsleverandøren Fluctus har inngått agentavtale med det Færøyske selskapet MP Teknik om salg av Fluctus produkter på Færøyene. Avtalen ble signert på sjømatmessen i Barcelona i forrige uke.

- Færøyene er et svært spennende marked med solide oppdrettere. Våre ansatte har lang erfaring, spesielt innen flåter og fôringsteknologi, og kan bidra til fortsatt utvikling og vekst for næringen. MP Teknik blir en verdifull partner i dette arbeidet, med dyktige ansatte og kundene i fokus. De gir oss den lokale kompetansen og nærheten som er nødvendig for å tilby kundene de beste løsningene, sier Harald Lien, CEO i Fluctus.

CEO i MP Teknik, Petur í Gong, ser frem til samarbeidet:

- Fluctus er en hurtig voksende og innovativ utstyrsleverandør. De har samme verdier som oss, hvor kundens ønsker og behov alltid har høyeste prioritet.

Fluctus legger ikke skjul på at økt fokus på utlandet også er en konsekvens av den usikkerheten innføring av grunnrente har gitt i det norske markedet:

- Innføringen av grunnrente på havbruk har hatt en negativ effekt på leverandørnæringen som følge av reduserte investeringer. For å opprettholde salgsaktiviteten ser vi, som mange andre leverandørbedrifter, til utlandet for å utvide kundebasen vår, legger Harald Lien i Fluctus til.