SalMar-grunnlegger Gustav Witzøe er alt annet enn positiv til formueskatt.

Gustav Witzøe knallhardt ut mot formueskatt

SalMar-grunnlegger Gustav Witzøe advarer mot en rødgrønn økning av formuesskatten.- – Det tapper bedriften for ressurser, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Det melder VG torsdag.

Ifølge Kapital er Witzøe Norges sjette rikeste – god for 33,5 milliarder kroner i 2020. Nå går han til et kraftig angrep på formuesskatten.

- Formuesskatt på norsk arbeidende kapital i min verden er at du tar formuesskatt fra selskapet. Undertegnede har ikke noen penger i madrassen til å betale formuesskatt. Det tror jeg ikke folk i Oslo har heller, sier Gustav Witzøe til VG.

- Det tapper bedriften for ressurser – som hindrer at du kan bevare arbeidsplassene du har eller utvikle nye arbeidsplasser. Det henger ikke på greip, påpeker han.

Les også Kyst sitt intervju med Witzøe: Utviklingstillatelser, milliardinvesteringer og særskatt

Witzøe sier til avisen at de må ta ut ekstra utbytte og tappe selskapet for penger for å betale formuesskatt.

- For familien min, og først og fremst for min sønn, så er det cirka 270 millioner kroner i året som tas ut som kunne ha blitt i selskapet for å skape nye arbeidsplasser, sier han til avisen.

Regjeringspartiet Høyre skrotet på sitt landsmøtet sitt tidligere mål om å fjerne hele formuesskatten på sikt. I stedet vil Høyre jobbe for å fjerne formuesskatten på såkalt «arbeidende kapital» – eller «aksjerabatt», som Arbeiderpartiet kaller det.

De rødgrønne partiene har varslet økt skatt på de høyeste formuene.