- Menneskene kan hjelpe til med å redusere gapet mellom tilgang og etterspørsel ved å spise mindre laks og heller mer skjell, ferskvannskarpe og alger, forteller professor ved NTNU, Daniel Beat Müller. Foto: Pixabay.
- Menneskene kan hjelpe til med å redusere gapet mellom tilgang og etterspørsel ved å spise mindre laks og heller mer skjell, ferskvannskarpe og alger, forteller professor ved NTNU, Daniel Beat Müller. Foto: Pixabay.

Forskere anbefaler mindre laks og mer effektiv fôrutnyttelse

Mer effektiv utnyttelse av omega-3 i fôr og mindre inntak av laks, er noen av tiltakene som forskere ved NTNU mener kan gi bedre global tilgang på de essensielle fettsyrene DHA og EPA.

Publisert

Tilgangen på omega-3 på verdensmarkedet er begrenset. Hvordan en skal øke tilgjengeligheten er en problemstilling som forskere ved NTNU og britiske kollegaer har diskutert i en artikkel publisert i Nature.  

Mer effektiv fôrutnyttelse

Et av tiltakene som forskerne har sett på er bruken av fiskeolje inneholdende EPA og DHA i oppdrett. De mener at strategisk bruk i fôr kan effektivisere utnyttelsen av fettsyrene for eksempel ved å gi den til oppdrettsfisk før den skal slaktes.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP