Administrerende direktør i Frionordica, Ketil Røberg. Foto: Frionordica.

- Solid økning i omsetning

Ketil Røberg fra kuldefirmaet FrioNordica, forteller om full produksjon hele året samt en solid økning i omsetningen. - Utsiktene for 2017 ser bra ut, men vi kan nok ikke forvente samme vekst vi har opplevd i 2016, sier han til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ved inngangen til 2017 har selskapet 35 ansatte, der hovedkontoret og all produksjon skjer i Malmefjorden utenfor Molde. I tillegg har de et kontor i Grimstad hvor de har en egen automasjon- og elektroavdeling.

Administrerende direktør Ketil Røberg, beskriver 2016 som et bra år for selskapet.

- Vi har hatt full produksjon hele året og hatt en solid økning i omsetningen. Vi har også gjennom 2016 vunnet store og viktige kontrakter som har befestet vår solide markedsposisjon.  Salget av varmepumper til næringen har vært relativt stabilt og vi har til tillegg levert RSW-anlegg til en rekke nye brønnbåter, opplyser han.

RSW eller "Refrigerated Salt Water" kjøler ned sjøvann. Foto: Frionordica.

Når det gjelder utstyr til havbruksnæringen er Norge deres største og viktigste marked, men eksportandelen forteller han også er voksende.

- Vår kundeportefølje består av et bredt spekter med aktører og sammensetningen kan variere noe fra år til år. Men i stor grad er det aktører vi har hatt et langt og godt forhold til.

Selv om ikke alle tall fra fjoråret er klare, ser det lyst ut for selskapet økonomisk.

- 2016 er ikke endelig avsluttet, men vi vet at både topp- og bunnlinjen har bedret seg betydelig fra 2015, så vi er i en god utvikling. Utsiktene for 2017 ser bra ut, men vi kan nok ikke forvente samme vekst vi har opplevd i 2016. Men vi har ambisjoner om at vi videre fremover ser resultater av det forbedringsarbeidet som gjøres i hele organisasjonen.

- Hva har vært utfordringene i 2016 og tror du 2017 vil være annerledes? 

- Vi må hele tiden ha fokus på produktutvikling for å imøtekomme krav og forventninger, og det skal vi fortsette med fremover. I denne sammenheng må det også jobbes med videreutvikling av mer miljøvennlige kuldemedier. Bransjen står overfor en miljøutfordring som vi også tar på alvor.

- Problematikken knyttet til lus har vært, og vil også i 2017 være en stor utfordring tror vi. Og vi må selvfølgelig fortsette vår produktutvikling for å tilpasse oss utfordringen, sier han avslutningsvis.

  • FrioNordica AS er et industrielt kuldefirma som har lang erfaring i å utvikle kostnadseffektive kjøleløsninger for fiske-, fiskeforedlings- og havbruksnæringen.
  • FrioNordica gruppen omfatter Aquaterm og Finsam samt FrioNordica i Chile.
  • Selskapet ble til i 2006 da Midt-Troms Kjøleservice AS, Aquaterm AS og Finsam Refrigeration AS slo seg sammen.