Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun, Kjartan Skjelde og klyngeleder i Stiim, Trine Danielsen.

Populært i havbrukstelt under Gladmatfestivalen

I løpet av fire dager ble det solgt 3800 porsjoner med fiskesuppe fra Havbruksteltet på Gladmatfestivalen i Stavanger. Havbruksteltet på Gladmat var et samarbeid mellom Stiim Aqua Cluster og Bremnes Seashore, Grieg Seafood Rogaland, Mowi, Skretting, Havets Hus og Eidesvik Laks. Norges Sjømatråd støttet Havbruksteltet gjennom Godfisk.no

Grieg Seafood arrangerte den ene dagen også besøk med båt til ett av sine anlegg i Stavanger for besøkende på festivalen. Det var stor interesse for båtturen, der folk måtte melde seg på på forhånd. Havbruksteltet hadde også en konkurranse med spørsmål om lakseoppdrett, og svarene kunne deltakerne finne i fem faktafilmer som Stiim nylig har laget, skriver Stiim i en pressemelding.

Nina Grieg smaker på fiskesuppen under Gladmatfestivalen.

Stavangers ordfører, Kari Nessa Nordtun, besøkte standen og stod for den offisielle markeringen av at Havbruksteltet ble åpnet ved å heise «Gladlaksen» - en to meter lang laksefigur – til topps i flaggstanga. Nessa Nordtun uttrykte glede over at havbruksnæringen var til stede med eget telt på festivalen, og trakk blant annet fram at Stavanger nå er Norges fjerde største havbrukskommune og ser havbruk som en viktig næring. 

Den populære fiskesuppen hadde kjendiskokk Kjartan Skjelde laget, og suppen var en av de få gladmat-rettene som fikk terningkast 6 av Stavanger Aftenblads anmelder. Kjartan Skjelde er selv kjent som programleder fra Masterchef Norge og Camp Kulinaris, og han var selv til stede på stand og snakket med de besøkende. Hver eneste dag ble Havbruksteltet utsolgt for suppe, og på siste festivaldag var det tomt for suppe allerede klokken 14:00. Teltet holdt åpent hver dag fra kl. 12-21. 

- Det var god stemning og utrolig mange folk som besøkte Havbruksteltet, sier prosjektleder Andrea Viga Søndenå i Stiim Aqua Cluster. 

I år var første gang Stiim-klyngen var til stede på Norges største matfestival, Gladmat, som gikk av stabelen 28. juni-1. juli i år. Målet med Havbruksteltet var å spre kunnskap om lakseoppdrett og gi festivaldeltakerne smaken på sunn og god norsk sjømat. Det at etterspørselen var større enn forventet, gir mersmak og inspirerer til å gjenta suksessen med Havbruksteltet.