Daglig leder  i Sølvtrans Roger Halsebakk. Foto: Gustav-Erik Blaalid
Daglig leder i Sølvtrans Roger Halsebakk. Foto: Gustav-Erik Blaalid

- Anklagene er feilaktige

Konsernsjef i Sølvtrans, Roger Halsebakk hevder at selskapet har forsøkt å få eneaksjonær Odd Einar Sandøy i Rostein AS, til å droppe saken Naviera Orca kjører mot Sølvtrans i Chile. Sandøy er også stor aksjonær og styremedlem i Naviera Orca.

Publisert

Saken mellom de to partene utspiller seg i Chile, og tok en mer alvorlig vending etter at fagforeningen til de ansatte i Sølvtrans Chile, CUT, kom med en direkte henvendelse til aksjonærene i Naviera Orca der de sa at de vil forsvare seg og sine arbeidsplasser. I brevet beskylder de eierne i Naviera Orca for dobbeltmoral, og minner om at det er medlemmer av CUT som også jobber hos Naviera Orca.

Les også: Sølvtrans trues i Chile

I en epost til kyst.no fra konsernsjef Roger Halsebakk i Sølvtrans heter det:

"Viser til kommentaren til Glen Bradley, som er viseadministrerende direktør i Rostein, hvor han avviser at Rostein AS er part i brønnbåtkonflikt.

Glen Bradley har rett i at Rostein AS ikke er involvert i saken direkte. Rostein AS er imidlertid involvert i saken indirekte gjennom sitt felles eierskap med det chilensk baserte selskapet Naviera Orca Chile. Odd Einar Sandøy, daglig leder i Rostein AS og eneeier gjennom Rofisk AS, og partner Kjell Audun Aasen, som i mange år var styreleder i ROHAV AS (Nå Rostein AS) eier sammen 49 % av selskapet Naviera Orca.

Som Glen Bradley bekrefter sitter Odd Einar Sandøy nå i styret i Naviera Orca gjennom sin private investering. Både Odd Einar Sandøy og Kjell Audun Aasen, som har benyttet vesentlig tid i Chile, har vært svært aktive i den nevnte saken som har vart i nærmere to og et halvt år. Et styre har hovedansvar for selskapet og ansvar for at etiske retningslinjer blir fulgt.

Vi har bevist og dokumentert at alle anklagene fra Naviera Orca er feilaktige, men likevel velger de å kjøre gjennom saken. Jeg har til og med forsøkt å ta direkte kontakt med Odd Einar Sandøy via SMS om å henlegge saken uten at han har svart på henvendelsen.

Når det er sagt er det nå Sølvtrans Chile S.A sine ansatte, i frykt for sine jobber, som har tatt kontakt med CUT. Vi har ikke noen deltagelse i saken for øyeblikket, men om vi blir forespurt vil vi utvilsomt støtte vårt mannskap videre."

Les klagebrevet utstedt av CUT her.